De nevel zien optrekken tijdens het dauwtrappen op de Sallandse Heuvelrug.
De nevel zien optrekken tijdens het dauwtrappen op de Sallandse Heuvelrug. Foto:

Ga mee dauwtrappen op de Sallandse Heuvelrug

Kom vroeg uit de veren voor een wandeling door de bedauwde velden, zie en hoor de natuur ontwaken. De zonsopkomst tegemoet. Langzaam de ochtendnevel zien optrekken. Of zijn het toch de witte wieven uit de sage...?

NIJVERDAL - Stap op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, vroeg uit de veren en kom dauwtrappen over de Sallandse heuvelrug. Met een gids van Staatsbosbeheer wordt een wandeling door het bos en over de heidevelden gemaakt. Om 4.30 uur start de wandeling. Het wordt een stevige wandeling, van ongeveer twee en een half uur, door het mooie natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. Aanmelden via: www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/dauwtrappen-sallandse-heuvelrug

Liever een dauwtrap-rijtoer? Boek dan de heideslak via www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/met-de-heideslak-over-de-sallandse-heuvelrug-themarit. De heideslak, een elektro-kar, vertrekt om 5.00 uur.

Het startpunt van de wandeling en het vertrekpunt van de heideslak is het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal.