Folkloristische dansgroep Hellendoorn zoekt gastgezinnen voor de Oostenrijkse dansgroep “Die Rossecker“.
Folkloristische dansgroep Hellendoorn zoekt gastgezinnen voor de Oostenrijkse dansgroep “Die Rossecker“. Foto:

Gastgezinnen gezocht voor Oostenrijkse dansers

In het kader van het 945-jarig bestaan van het dorp Hellendoorn heeft de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn de Oostenrijkse dansgroep “Die Rossecker“ uit Bruck am Mur uit Oostenrijk uitgenodigd in het weekend van donderdag 8 tot en met zondag 12 juni. Voor de groep Oostenrijkse dansers worden nog gastgezinnen gezocht door de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn.

HELLENDOORN - Gerrit Mollink, voorzitter van de folkloristische dansgroep Hellendoorn: "Deze groep is al vaker in Hellendoorn op bezoek geweest. Het is een gezellige groep die zowel in binnenland als buitenland vele prijzen heeft gewonnen. Zij komen met 30 personen naar Hellendoorn toe en daar zoeken wij gastgezinnen voor. De leeftijd van deze groep ligt tussen de 25 en 65 jaar. Het is met name een plek om te slapen wat wij zoeken want overdag krijgen ze een leuk programma voorgeschoteld.

Programma
Dansgroep “Die Rossecker“ komt donderdag 8 juni aan. Gasten tussen 17.00 en 18.00 uur ophalen bij (voormalig) museum De Valkhof. ’s Avonds is er geen programma in verband met de lange reis.

Vrijdag 9 juni tussen 8.30 en 9.00 uur is het vertrek vanaf museum De Valkhof voor een binnenlandse trip. Gasten voorzien van een lunchpakket. Mocht men de gasten eerder willen brengen in verband met werk is dat te regelen. ’s Avonds is men om ongeveer 17.00 uur weer terug en vanaf 20.00 uur vindt er een feestavond plaats met de groep en de gastgezinnen.

Zaterdag vertrekt men om 9.00 uur naar Ootmarsum en komt men om 13.00 uur weer terug om deel te nemen aan het 945-jarig bestaan van het dorp Hellendoorn. Dit evenement  begint om 15.00 uur en duurt tot 22.00 uur en vindt plaats op de Hofmansweide.

Zondagochtend is er fruhshoppen en vertrekt de groep om ongeveer 14.00 uur weer naar Oostenrijk.


Handen en voeten
Gerrit Mollink: "Het is leuk om gasten in huis te hebben. Ook al ben je de taal niet helemaal goed machtig. Met handen en voeten kom je een heel eind. Vaak zie je dat er leuke contacten uit ontstaan voor een wederbezoek in Oostenrijk. Bruck am Mur ligt ongeveer 100 km onder Wenen. Help ons en ervaar een leuk, gezellig weekend."


Interesse

Wie interesse heeft kan contact opnemen. Bel met Marianne Eggengoor (06 51929358) of Gerrit Mollink (06 10710885). Een e-mail sturen naar jwmmollink@gmail.com is ook mogelijk.