Pen
Pen Foto:

Politiek

Lokaal Hellendoorn neemt inwoners serieus

Lokaal Hellendoorn hecht veel waarde aan de inbreng van inwoners en het nakomen van afspraken met hen. Dit is ook altijd het uitgangspunt geweest in het verkiezingsprogramma van Lokaal Hellendoorn en staat nadrukkelijk in het coalitieakkoord met Groen Links en VVD.

HELLENDOORN - Trudy Weierink en Thea ten Have (fractievoorzitters Lokaal Hellendoorn): "Vertrouwen in de overheid vergroten en transparant zijn over waar we voor staan zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. We hebben ons inziens de nodige energie gestoken in een goede samenwerking met onze coalitiepartners. Helaas is dit voor hen niet voldoende geweest en heeft hen doen besluiten een punt achter de samenwerking te zetten.

Een voorbeeld hiervan is de discussie om geen hoge windturbines te plaatsen in onze gemeente. We hebben als gemeente afspraken gemaakt met onze inwoners en energiewerkgroepen om geen windturbines te plaatsen in onze gemeente tot 2030. Lokaal Hellendoorn wil vasthouden aan deze afspraak. Er is geen draagvlak voor windturbines. Om aan de gemeentelijke opgave voor duurzame energie te voldoen kwamen de plaatselijke (energie) werkgroepen met voldoende plannen via zonne-energie. Zij zijn nu hard aan het werk deze plannen uit te werken. Lokaal Hellendoorn wil haar afspraak met de inwoners en energiewerkgroepen nakomen.

Ook bij andere onderwerpen hadden we verschillen van inzicht met onze coalitiepartners VVD en Groen Links. Onder andere over het belang van het betrekken van inwoners bij zaken die de burgers raken. Het belang van de burgers staat voor Lokaal Hellendoorn centraal en we willen daarin betrouwbaar zijn. Ook als het gaat bij onderwerpen van betaalbare woningen voor onze eigen inwoners, goede en toegankelijke zorg dichtbij en lage(re) belastingen. Lokaal Hellendoorn is de grootste partij in de gemeente Hellendoorn. Inwoners hebben aangegeven verandering te willen. Wij gaan zo snel mogelijk aan de slag om mogelijkheden te inventariseren en te komen tot een stabiele situatie binnen het gemeentehuis en vertrouwen te herstellen."