Welke wilde planten zijn eetbaar?
Welke wilde planten zijn eetbaar? Foto: IVN

Ontdek eetbare planten en bessen

Wat weten mensen nog van eetbare planten, bessen en noten? Tijdens een wandeling op zondag 14 mei laten natuurgidsen van IVN deelnemers zien wat er te vinden is in onze natuurlijke omgeving en hoe dit veilig te gebruiken is. 

HELLENDOORN - Ook de eventuele medicinale aspecten van verschillende planten worden tijdens deze wandeling belicht. Volgens IVN-werkgroep Natuurlijk Puur wordt tijdens de wandeling de verbondenheid met de aarde ervaren en wordt er bewustheid gecreĆ«erd over wat de aarde allemaal schenkt en dat de aarde het daarom verdient om met respect behandeld te worden. 

IVN Natuurlijk Puur laat het deelnemers zien en ervaren. Na de wandeling van ongeveer twee uur kunnen deelnemers proeven van verschillende natuurlijke producten. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.


De wandeling start op zondag 14 mei om 10.30 uur bij Natuurcamping Eelerberg aan de Ossenkampweg 4 te Hellendoorn. Opgeven voor de wandeling is noodzakelijk en kan via: natuurlijkpuur@outlook.com.

Voor vragen kan er gebeld worden naar 06 - 1243 4549.