Taizéviering is tegenwoordig op de zondagochtend.
Taizéviering is tegenwoordig op de zondagochtend. Foto:

Taizéviering in de ochtend

De Taizéwerkgroep Nijverdal organiseert in principe elke twee maanden een viering. Deze vieringen werden gehouden op zondagavond om 18.30 uur. Omdat de Vrije Evangelische Gemeente geen avondvieringen meer houdt is nu gekozen voor de zondagochtend. 

NIJVERDAL - In deze dienst zal de Maaltijd van de Heer worden gevierd. Het is een goede gewoonte in de Vrije Evangelische Gemeente om dan houdbare producten in te zamelen voor de plaatselijke voedselbank. Er staan kratten bij de ingangen van de kerk en bij de zij-ingang van de pastorie naast de kerk waarin meegebrachte producten gedeponeerd kunnen worden. Een Taizéviering kan worden gezien als één groot gebed in zangvorm. Er worden Taizéliederen gezongen, korte muziekfragmenten op tekst. Er wordt een Bijbeltekst voorgelezen, zonder preek. Ook is er een lange stilte van circa 10 minuten, waarin men tot rust kan komen of verder kan bezinnen op de Bijbeltekst. Tijdens de viering is er de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken.
Op zaterdagmorgen 6 mei om 10.00 uur worden de liederen geoefend door combo en zangers. De Taizéviering is op zondag 7 mei om 09.30 uur in het kerkgebouw van de Vrije Evangelische te Nijverdal.

Afbeelding