Afbeelding

‘Kledingruilbeurs was een groot succes’

Algemeen

NIJVERDAL - Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van de Fairtradewerkgroep Gemeente Hellendoorn. Zaterdag 6 mei hield deze werkgroep daarom voor de tweede keer met succes een kledingruilbeurs.

Vele inwoners brachten de afgelopen weken hun lente- en zomerkleding naar de voormalige Flitswinkel aan het Keizerserf. Zaterdag 6 mei konden de inbrengers weer evenveel kledingstukken mee terug nemen als ze hadden ingebracht. Ook niet-inbrengers konden gewoon voor 2 euro per stuk kledingstukken kopen. Zo veranderen ruim 500 kledingstukken deze zaterdag van eigenaar en kregen zo een Tweede Kans. 

De Fairtradewerkgroep is uiteraard heel blij met dit prachtige resultaat. In oktober zal men weer een ruilbeurs gaan organiseren voor de herfst- en winterkleding. De werkgroep is verheugd dat een aantal inbrengers zich opgegeven heeft om te komen helpen met de organisatie van deze derde ruilbeurs. 

Met de ruilbeurzen wil de Fairtradewerkgroep mensen bewust maken hoe vervuilend de kledingindustrie is en laten zien dat er goede en leuke alternatieven zijn om je kledingkast te vernieuwen. Kledingruil is er daar één van en is goed voor het milieu, is duurzaam én is goed voor je portemonnee! 

De kleding die is overgebleven wordt gedoneerd aan Dorcas, Leger des Heils en de Kledingactie van de Vereniging voor Paardrijden voor gehandicapten.


Leden van de werkgroep (v.l.n.r.): Anne Brokelman, Ine Hoogland, Addie van Sparrentak, Rina van den Born