Afbeelding
Foto: Shutterstock

Dienst met een bijzonder karakter

In 'De Schoof', Brugstraat 10 in Daarlerveen, is op zondag 14 mei om 19.00 uur weer een dienst met een bijzonder karakter.

DAARLE - De vijftigdagentijd tussen Pasen en Pinksteren is bij uitstek een tijd om te bidden om de Geest. De vreugde van Pasen en de uitstorting van de Heilige Geest met Pinksteren wordt gevierd. Pentecost betekent 50, dus eigenlijk wordt ‘50’ gevierd. Voor het Joodse volk is het Pinksterfeest eigenlijk het Wekenfeest, want de uitstorting van de Heilige Geest vond precies op dat moment plaats in Jeruzalem. 

Pinksteren is de laatste jaren weer helemaal in beeld. Er groeit een verlangen en bewustzijn dat de Heilige Geest heel erg nodig is. Hoe zou het zijn als men eensgezind en vurig gaat bidden en men verwacht dat Hij krachtiger dan ooit gaat werken?

De organisatie van deze Dienst met een bijzonder karakter hoopt weer een goede en gezegende dienst te mogen hebben met mooie liederen. Een gastorganist zal de dienst begeleiden en er is een liturgie aanwezig – waarop alle teksten en liederen staan afgedrukt. De kerk is open voor iedereen. Welkom!