De Borkeld Zuivel is een van de deelnemers aan de Streekmarkt in Rijssen.
De Borkeld Zuivel is een van de deelnemers aan de Streekmarkt in Rijssen.

Streekmarkt: Proef de sfeer en ontdek het beste van eigen grond

Op de Streekmarkt Rijssen worden (h)eerlijke producten aangeboden, rechtstreeks van het erf en op duurzame wijze geproduceerd in onze eigen regio. Kom 13 mei tussen 10.00 en 17.00 uur naar het centrum van Rijssen en proef de streek. 

RIJSSEN - Dit jaar wordt er een streekmarkt in Rijssen georganiseerd. In Rijssen-Holten en aangrenzende buitengebieden is zoveel lekkers, allemaal vers, te vinden. Niet zomaar vers, maar huisgemaakt of direct ingekocht bij één van de lokale telers, boeren of ambachtelijke producenten. Veel van deze producten zijn te vinden op de streekmarkt. Kom en ontdek al het moois dat om de hoek wordt geproduceerd. Want wat van dichtbij komt is verser, dus lekkerder. En dat alles voor een eerlijke prijs. 

Kopen bij de boer 

Van boerenkaas tot mooi kalfs- en lamsvlees, van ambachtelijk ijs tot bakmixen van de molen en zelf gebrouwen bieren. Op de Streekmarkt Rijssen bieden lokale ondernemers hun producten aan waarvan de herkomst bekend is en daar kan jij dan weer een heerlijke maaltijd mee bereiden of op tafel zetten als tussendoortje. Op de Streekmarkt Rijssen zijn onder andere: Bierbrouwerij Tanklokaal, Brouw Noabers, Erve Smit, GroenDoen, Heerlijk Lamsvlees, Hoek Bier, Kalfsvlees Zuna, Kloostermansweide, De Kuipers Hoeve, Matsi, De Notterse Paling & Zalm Rokerij, Oans ijs, Paander, Pelmolen, Het Schuurtje, Slagerij Beverdam, Trap-an + Foresta en Zuna Kaas te vinden.

Locaties 

De markt wordt gehouden in het centrum van Rijssen rondom de fontein en op het HogeWal Plein. De weekmarkt in de Elsenerstraat en kraampjes van ondernemers in de HogeWal vullen de streekproducenten aan met non-food artikelen, zoals bloemen, kleding en (mode)accessoires.

Voor kinderen van 2 tot 7 jaar rijdt er een tot minidraaimolen omgebouwde bakfiets. Klim op de rug van Domdim de Olifant, Zine Zwaan, Pjerke Paard of Swali Struisvogel en maak een ritje door het centrum. Al trappend speelt muzikant Johan de circusknecht de vrolijkste deuntjes op zijn accordeon. In de winkelstraten zorgt een Dixielandband voor een vrolijke noot. Ook de Tukkerladies & Men begeven zich tussen het winkelend publiek. Dit koor uit Rijssen verzorgt diverse optredens. Natuurlijk kan tijdens of na het shoppen een hapje worden gegeten of iets worden gedronken bij de lokale horeca. Parkeren op één van de vele parkeerplaatsen rond het centrum is gratis.

Boerderijwinkel De Kuipershoeve
Oans IJsboerderij