Afbeelding
Foto: A. van Ipenburg

Ons werk gebeurt in de wijk, daar moeten we zijn

Algemeen

NIJVERDAL - Het nieuwe politiebureau aan de Anders Celsiusstraat 13 in Nijverdal is dinsdag 16 mei om 18.30 uur feestelijk geopend door districtschef Roeland Groen. Hij verrichtte de openingshandeling samen met de drie burgemeesters in het werkgebied van de politie: Jorrit Eijbersen van Hellendoorn, Doret Tigchelaar van Wierden en Jurgen van Houdt van Rijssen-Holten.

De nieuwe locatie is het opstappunt voor de politie in de gemeenten Rijssen-Holten, Wierden en Hellendoorn. Ketenpartners en buren zagen de burgemeesters het lint doorknippen en hoorden districtschef Roeland Groen zijn waardering uitspreken voor alle medewerkers, die toch met gemengde gevoelens het oude pand hebben verlaten. Zij delen veel lief en leed met elkaar en het politiebureau maakt een wezenlijk deel uit van hun leven.

De politie heeft naast dit bureau politieservicepunten in Wierden en Rijssen. Het nieuwe bureau en de politieservicepunten zijn elke dag het startpunt voor de agenten voor hun werk. Vanuit deze drie locaties werken de wijkgerichte teams en de wijkagenten in hun gebied en er zijn elke dag politieagenten aanwezig.


Foto: A. van Ipenburg

Wijkgericht werken

“Begin 2023 zijn we gestart met een wijkgerichte aanpak en een onderverdeling in wijkteams,” vertelt teamchef Judith Broekman. “In de loop van 2023 ontwikkelen we die aanpak verder. De nadruk daarbij ligt vooral op het zo effectief mogelijk samenwerken binnen ons team en zo dicht mogelijk bij de burger op straat en in de wijk te zijn. Daar gebeurt ons werk en daar moeten we aanwezig zijn.”

De politie van het Basisteam Twente-West kent drie wijkgerichte teams: Rijssen-Holten, Hellendoorn en Wierden. Daarnaast zijn er nog een aantal ondersteunende afdelingen die gehuisvest zijn in het nieuwe politiebureau. De wijkagent is daarin de verbindende factor tussen buiten en binnen. Hij/zij is de zichtbare regisseur van de wijk en heeft een coördinerende rol binnen het wijkteam.

Openingstijden

Het nieuwe bureau is net als het oude bureau geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. “Voor het doen van aangifte moeten mensen een afspraak maken,” zegt Judith. “Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of aan de balie van het nieuwe bureau. Voor het doen van een melding kan iedereen zonder afspraak langskomen. Dit is anders bij de politieservicepunten. Deze worden elke dag bemenst, maar hebben geen vaste openingstijden. Bij een melding vertrekken de politieagenten namelijk vanuit het politieservicepunt de wijk in. Dan zal het politieservicepunt gesloten zijn. Daarom is het verstandig om hier altijd een afspraak te maken.”