Leer te programmeren en coderen bij ZINiN BreinReis.
Leer te programmeren en coderen bij ZINiN BreinReis. Foto:

Eigen apps en websites bouwen

Een eigen app willen bouwen? Of zelf een game ontwikkelen? De ZINiN Bibliotheek Nijverdal biedt jongeren tussen de 7 en 17 jaar op zaterdag 27 mei om 14.00 uur de mogelijkheid om het eens te proberen.

NIJVERDAL - In de bibliotheek kan op 27 mei meegedaan worden met de workshop ‘CoderDojo', waar het mogelijk is om games te ontwikkelen, websites en apps te bouwen en leren programmeren en coderen. Vaders en moeders, opa's en oma's zijn ook van harte welkom. CoderDojo is een niet-commercieel initiatief voor jongeren tussen de 7 en 17 jaar, die het leuk vinden om zelf spelletjes en programma's te maken. De CoderDojo's geven jongeren de kans om zich op het gebied van programmeren en coderen te ontwikkelen. Het gaat dan om games, websites, apps en zelfs om robots. Het is geen les, maar alle deelnemers gaan lekker zelf aan de slag in hun eigen tempo. Leer binnen een paar uur een eerste spelletje te maken. De gratis CoderDojo-middagen worden begeleid door vrijwilligers, gecoördineerd door de ZINiN mediacoach.
Aanmelden voor de workshop 'CoderDojo' kan via www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Reserveren bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek is ook mogelijk. Adres Willem Alexanderstraat 7 te Nijverdal.

informatie