Afbeelding
Foto:

Springers behalen 38 plaatsingen

In totaal 17 springers van G.V. Fysion deden op zaterdag 13 en zondag 14 mei mee aan de plaatsingswedstrijd voor het NK in Ahoy Rotterdam. Deze wedstrijd in Leeuwarden draaide om de individuele resultaten en leverde de vereniging maar liefst 38 plaatsingen voor het NK op. 

LEEUWARDEN - Alle springers sprongen op drie toestellen, namelijk op airtrack, minitrampoline vrij en minitrampoline pegasus. Per toestel konden zij zich plaatsen. De springers van Fysion kwamen uit in drie verschillende lijnen, namelijk A-, B- en C-lijn. 


Op zaterdag kwamen de jeugd meiden in actie. Rosalin Westra (B-, C-lijn), Lisa Morrenhof (B-lijn), Julia (B-lijn) en Isabel van Keulen (A-/B-lijn) mochten het spits afbijten. Wat hebben ze goed hun best gedaan en dit was terug te zien in de stabiliteit en netheid van de sprongen. Helaas moesten ze nog even wachten op de uitslagen. Afgelopen maandag werd bekendgemaakt dat alle vier de meiden zijn geplaatst! Er zijn zelfs eerste plekken behaald tijdens de plaatsing.


Op zondagochtend stond Fysion om 8.00 uur weer op de wedstrijdvloer. De junioren meiden uitkomend in de C-lijn probeerden hun best te doen voor een plaatsing. Ook deze meiden (Judith Lohuis, Sterre Roelofs, Indy van Vree, Mare Hegeman (B-/C-lijn), Zoey Evers, Mijs Overdorp en Jade Wilms (B-lijn)) stegen boven hun eigen niveau uit met huizenhoge sprongen en hele snelle flickflacken. Ook mocht topper Luuk Lepelaar in actie komen. Hij heeft laten zien dat hij zeker klaar was voor deze wedstrijd, dit zorgde op alle drie de toestellen voor een top 3 ranking, een dik verdiende plaatsing.


Meike Jellema, Hanne Rijnen, Demi Buis, Indy Oldersma (B-lijn) en Yinthe Huisman (A-lijn) mochten dit springweekend afsluiten. Dit hebben ze dan ook zeker gedaan! Af en toe een klein foutje, maar de ervaring van deze meiden zorgde voor een stabiele wedstrijd met wederom nieuwe plaatsingen!


Met 38 plaatsingen komt G.V. Fysion op 24 en 25 juni in actie in Ahoy Rotterdam! Wat een resultaten van alle springers! "Wij zijn ontzettend trots op iedereen", zo laat de vereniging weten.

Meer nieuws over onder andere de springers van G.V. Fysion is te lezen op de website van de vereniging.

fysion-nijverdal.nl

Pen
Afbeelding
Afbeelding