Afbeelding

Marjo Bonnier-Wolthuis vertelt over textielerfgoed

Algemeen

HELLENDOORN - Stichting Oald Heldern De Noaberschop houdt op vrijdag 16 juni om 14.00 uur een lezing over erfgoed- en herinneringsquilts.

Marjo Bonnier-Wolthuis is een enthousiast quiltster, maar ook heel geïnteresseerd in textielerfgoed zoals geborduurde tafellakens, kanten kleedjes, gehaakte spreien enzovoort. Deze beide interesses heeft ze gecombineerd met het maken van erfgoed- of herinneringsquilts.

Erfgoed heeft altijd een verhaal en daardoor gaat het leven, zo ook met de quilts. In plaats van de oude tafellakens op zolder en de kapotte kleedjes in een la te laten liggen, wil Marjo het weer een plekje in het dagelijks bestaan geven en mensen zo anders laten kijken naar dat oude textiele erfgoed. Herinneringsquilts zijn quilts die ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis (huwelijk of verjaardag), een persoon, een vakantieland of met bijzondere stoffen (bijvoorbeeld klederdracht stoffen) zijn gemaakt. Een verhaal in één oogopslag.

De lezing vindt plaats in het Museum Erve Hofman aan de Hofmanstraat 2 te Hellendoorn. Deelname kost 7,50 euro, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Opgeven is noodzakelijk en kan tot 12 juni door een e-mail te sturen naar anki_veltien@hotmail.com