De leerlingen van Daltonschool Reggewind gaven een concert met medewerking van de muzikanten van de Hellendoornse Harmonie en Tact muziek.
De leerlingen van Daltonschool Reggewind gaven een concert met medewerking van de muzikanten van de Hellendoornse Harmonie en Tact muziek. Foto:

Slotconcert van leerlingen van de Reggewind Nijverdal

Leerlingen van Daltonschool Reggewinde uit Nijverdal gaven op 25 mei een slotconcert in het openluchttheater in Nijverdal. Dit concert werd gegeven met medewerking van de muzikanten van de Hellendoornse Harmonie en Tact Muziek.  

NIJVERDAL - Onder andere papa's, mama's, opa's en oma's kwamen kijken om te genieten van de optredens van de leerlingen. De hele dag oefenden de leerlingen van beide locaties samen met de muzikanten om aan het eind van de middag te laten horen wat ze allemaal geleerd hebben aan familie en vrienden. 

Naast de basisvakken rekenen en taal vindt Daltonschool Reggewind het belangrijk dat kinderen kennis maken met kunst, cultuur en sport zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat muziek de ontwikkeling van het kind ondersteunt, aldus de Reggewind. 

Vanaf het volgende schooljaar gaat Daltonschool Reggewinde meer kunst en cultuur aanbieden aan de leerlingen. Daarvoor gaan zij een nauwe samenwerking aan met Rijnbrink Cultuureducatie en komt een projectleider het team versterken.