De medewerkers van De Paander heten iedereen welkom. Yvette Lammertink (tweede van rechts): "We willen mensen inspireren om naar buiten te gaan." (Foto: Holly Klein Oonk)
De medewerkers van De Paander heten iedereen welkom. Yvette Lammertink (tweede van rechts): "We willen mensen inspireren om naar buiten te gaan." (Foto: Holly Klein Oonk) Foto: Holly Klein Oonk

‘Jouw buitenavontuur begint bij ons!’

Lekker met het gezin erop uit door de natuur? Even genieten van de rust, lekker turen naar de vogels. En na afloop een drankje en eten van het vuur. Maar oei, je rugzak is kapot en die oude schoenen zijn toch niet meer zo waterdicht. En dan nog maar niet te spreken over die zwetende regenjassen en die dunne truitjes. Afblazen dan maar? Of eerst langs De Paander Outdoor & Lifestyle aan de Spinnerstraat 29 in Rijssen! Yvette Lammertink: “Jouw avontuur begint bij ons!”

RIJSSEN - In de winkel is van alles te koop voor de buitenmens. Outdoorkleding, wandelschoenen, laarzen, rugtassen, messen, lampen. Noem maar op. “Ook hebben we boven een ruimte met telescopen, verrekijkers en nachtzichtkijkers”, zegt Yvette. “Eén van mijn passies!” Klanten kunnen gelijk turen door de gereedstaande verrekijkers. “Als je goed kijkt, kun je soms een vogel in de boom ontdekken die haar jongen voert.”

Jubileum

Het 15-jarig jubileum werd vorig jaar gevierd. “We zijn begonnen aan de Jutestraat en twee jaar terug verhuisden we naar de Spinnerstraat.” Een plek in het winkelcentrum ziet ze niet zitten. “Dat zorgt voor teveel inloop. Hier hebben we alle tijd voor de klanten.” En die aandacht is ook nodig, want het is belangrijk je kleding aan te passen naar het avontuur dat je aan wilt gaan. Yvette: “Ga je een wandeling door het bos maken, het Pieterpad lopen of ga je de bergen in? Dan heb je schoenen en kleding nodig die daarbij passen.”

Niet alleen voor wandelaars

Maar ook wie niet zo avontuurlijk is aangelegd, kan er goed slagen. “Onze comfortkleding is net zo goed voor normaal gebruik. Zo hebben we regenjacks die wél luchtdoorlatend zijn en sneakers die je elke dag aan kunt doen. Dus, zeker niet alleen voor wandelaars”, benadrukt ze. “We willen mensen inspireren om individueel of met het gezin naar buiten te gaan. Slecht weer bestaat niet, maar slechte kleding wel. Met goede kleding maak je je buitenervaring veel plezieriger.”

'Niet alleen wandelaars slagen bij De Paander'

Pieterpadlopers kunnen er hun hele uitrusting halen. Maar ook wie alleen met de hond gaat wandelen, is van harte welkom bij De Paander. 

Lekker buiten eten

En wie van lekker eten op een houtvuurtje houdt, slaagt er ook. Want gelijk bij binnenkomst staan de Dutch ovens en Cobb barbecues al te pronken. “De passie van mijn man Gerwin: outdoor cooking. Hij geeft ook demonstraties.” Dat doet hij op locatie, maar ook regelmatig bij de winkel. Alvast voor in de agenda: “Zo hebben we 14 oktober de open dag met diverse demonstraties.” 

Aan de Jutestraat is Yvette begonnen met haar vader René die nu ook nog meehelpt. “Hij is bijna 70 en wil nog doorgaan tot maart volgend jaar.” Inmiddels werken ze er met z'n zessen. Aangevuld met stagiairs. 

Was het in het begin vooral gericht op de jacht. Yvette: "Dat assortiment blijft nog steeds ons specialisme en passie. Maar is nu uitgebreid naar het buitenleven." Zo zijn er ook veel buitenaccessoires zoals stormlampen, messen, thermoskannen en rugzakken. 

Magazine

Om het buitenleven extra te promoten is ze sinds de coronaperiode een eigen magazine begonnen: De Paander, buiten is er meer... “Echt een meisjesdroom van mij!” Een mooie glossy met heel veel informatie over het buiten genieten. Hoe je dat in de regio kunt doen, maar ook daarbuiten. Genieten van de natuur, wandelen, vogels spotten en buitenkoken. “Het blad ligt onder meer bij campings en startpunten van wandelroutes.” Dit levert ook aanloop op van toeristen, die hier vakantie vieren. “Klanten komen vanuit het hele land”, geeft Yvette aan. “Zo was er laatst nog iemand uit Texel.” Een toerist uit Limburg wilde in eerste instantie niet naar de Rijssense buitenwinkel, want “Hij kocht zijn buitenspullen altijd online bij een speciale winkel.” Bij welke winkel dan? Zijn antwoord: “De Paander!” 

Openingstijden

Iedereen is van harte welkom een kijkje te nemen aan de Spinnerstraat 29. De winkel is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur. Donderdags tot 21.00 uur met een pauze van 18.00 tot 19.00 uur. En zaterdags tot 15.00 uur. 

Ook is De Paander te vinden op Instagram @depaander_outdoor_lifestyle en op Facebook @De Paander outdoor & lifestyle. "Met heel veel speciale acties”, benadrukt Yvette. Dus, de moeite waard om te volgen.

Telefoon: 0548-788530.

depaander.nl

Peter Bulthuis