De Zweef en DES richten zich met de samenwerking op de vrouwen teams. (Foto: Shutterstock)
De Zweef en DES richten zich met de samenwerking op de vrouwen teams. (Foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock

Nijverdalse voetbalclubs gaan samenwerking aan

Het zal wel schrikken geweest zijn voor enkele leden van de voetbalclubs De Zweef en DES: een samenwerking tussen beide verenigingen en de oprichting van een club onder de naam SVO De Zweef/DES. SVO staat voor Samenwerkende Vrouwen Opleiding.

NIJVERDAL - De samenwerking richt zich op het meiden- en vrouwenvoetbal vanaf MO15. De samenwerking gaat in met ingang van het komende seizoen en duurt tot 31 mei 2026. Tussentijds stoppen is mogelijk. De gezamenlijke doelstelling is om de samenwerking na drie jaar om te zetten in een club/tenue die haar eigen kleuren en naam draagt.
De samenwerking betekent niet dat alle teams vanaf MO15 direct op de kop gaan. In eerste instantie blijven de huidige teams in stand, maar zal hier en daar aanvulling nodig hebben. MO20-1 en Vrouwen 3 zullen spelen in het roodzwart van DES en voetballen bij DES. De overige teams zullen op het terrein van De Zweef en de kleuren van De Zweef dragen.

Teams
Voor het komende seizoen schrijft SVO De Zweef/DES de volgende teams in voor de competitie: MO15-1, M015-2, M017-1, MO20-1, MO20-2, Vrouwen 1, Vrouwen 2 en Vrouwen 3.