Kom ook lachen op deze gezellige avond.
Kom ook lachen op deze gezellige avond. Foto:

ComedyPact: drie comedians op één avond te zien in De Smidse

Niet één, niet twee, maar drie comedians op één avond. Dat is een avond ComedyPact in De Smidse in Nijverdal. Jonge cabaretiers en comedians die door hun ervaring of door het winnen van een wedstrijd of cabaretfestival al wel hun sporen hebben verdiend in de comedywereld. 

NIJVERDAL - Op vrijdag 12 april staat de volgende line-up klaar voor het publiek in De Smidse: Lonneke Dort, Remy Evers en Thjum Arts. Lonneke Dort is een rijzende ster binnen het cabaretcircuit. In 2017 won ze de juryprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en in 2020 stond ze in de lijst met Nieuwe Talenten van het NRC. Lonneke heeft zich laten omscholen tot wildernisgids en is er klaar voor om tijdens de apocalyps het bos in te trekken. Maar voorlopig verblijft ze nog onder ons en treedt ze op met haar cabaretshow ‘Wat mij betreft'. Hierin probeert ze zich te verhouden tot het alledaagse leven, beige mensen en de comfortzone.

Remy Evers
De shows van Remy Evers zijn fantasierijk, vrolijk en ietwat absurd te noemen. Na zijn studie aan de Koningstheateracademie in Den Bosch won Evers in 2019 de juryprijs op het Cameretten Festival. In ‘Gewoon Remy' wil hij zijn ideale wereld tentoonspreiden, van Prins Carnaval tot soldaten op vredesmissie. We maken een reis door het brein van iemand die maar niet de volwassenheid wil aanvaarden. Absurdistisch, kinderlijk en energiek: Remy Evers is het allemaal.


Thjum Arts
Thjum Arts heeft zowel de jury- als publieksprijs gewonnen op Cameretten Festival 2021. De jury was lovend over zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot': "Thjum speelt een antiheld en dat doet hij met verve. Hij heeft een bewuste keuze in timing gemaakt die spanning creëert. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement."


Kaarten reserveren
ComedyPact is een gezellig avondje cabaret, waarbij de comedians elkaar in hoog tempo opvolgen. Kom ook lachen op vrijdag12 april, aanvang om 20.15 uur. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn te reserveren via www.zinin.com, de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.