boek
boek Foto:

ZINiN Bibliotheek

Bibliotheek activiteiten  

Hulp bij vragen over toeslagen

Hulp nodig met het aanvragen van Huur- en/of Zorgtoeslag? Ga dan naar het Inloopmoment Huur- en Zorgtoeslag op vrijdag 29 maart. Elke laatste vrijdag van de maand is iedereen met vragen tussen 9.30 en 10.00 welkom tijdens het Inloopmoment, een afspraak maken is niet nodig. Het Inloopmoment vindt plaats in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal.


De digitale overheid

Steeds meer zaken zijn online met de overheid te regelen. Sommige mensen vinden dit moeilijk. Daarom is er op dinsdag 2 april van 10.00 tot 12.00 uur het Informatiepunt Digitale Overheid in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal, het punt is elke dinsdag geopend. Bij het Informatiepunt luisteren ze naar alle vragen en helpen ze met het wegwijs worden op de websites van de overheid. 


Ervaar het OV

De OV-ambassadeurs zijn aanwezig in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal op woensdag 3 april tussen 10.00 en 11.30 uur. Zij beantwoorden tijdens het gratis Inloopspreekuur alle vragen over reizen met de bus, trein of buurtbus. Iedereen is welkom, of men nu veel of weinig ervaring heeft met het openbaar vervoer. De OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn en graag anderen daarmee helpen. 


Geheugenpunt

In de ZINiN Bibliotheek Hellendoorn is men op donderdag 4 april welkom bij het Geheugenpunt Inloopmoment. De professionals staan weer klaar om vragen van iedereen die (beginnende) problemen van dementie ervaart te beantwoorden. Ook wanneer men iemand met dementie in de omgeving heeft en men op zoek is naar handvatten, kan men bij het Geheugenpunt terecht. Het inloopmoment van het Geheugenpunt is elke eerste donderdag van de maand van 14.00 tot 15.30 uur.


Werken met de snijplotter

Maak een boekenlegger met een snijplotter tijdens de workshop in het MaakLab van de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. De workshop is op donderdag 4 april van 18.00 tot 20.00 uur. Deze workshop is voor 16+. Tijdens de workshop wordt eerst met de computer een ontwerp voor een boekenlegger gemaakt. Vervolgens maakt de snijplotter het ontwerp. Meedoen kost 2,50 euro, aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via www.zininbibliotheek.nl of bij de balie van de Tourist Info.