Afbeelding

Concert Luuk Schuurman

Algemeen

NIJVERDAL - Luuk Schuurman houdt op vrijdag 11 augustus een orgelconcert in kerk ‘De Regenboog’ in Nijverdal.

Luuk Schuurman ontving zijn eerste orgellessen van Evan Bogerd, die hem tevens voorbereidde op zijn conservatoriumstudie. Sinds 2021 studeert hij orgel en improvisatie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Ook deed hij in 2022 als Young Talent mee aan de Internationale zomeracademie, waar hij masterclasses ontving van gerenommeerde internationale organisten. Sinds 1 juli 2022 is Schuurman als cantor-organist verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Kerk te Zwolle. Luuk won meerdere prijzen op verschillende orgelconcoursen, waaronder eerste prijzen op het Quintus Orgelconcours (2018), het Feike Asmaconcours (2018, 2021), het SGO concours (2021) en een tweede prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022). Naast zijn concertpraktijk als organist is Schuurman actief als begeleider bij diverse koren en solisten.

Kerk ‘De Regenboog’ is te vinden aan de Grotestraat 127 te Nijverdal. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis te bezoeken. Wel is er de mogelijkheid om een vrije gift bij de uitgang te geven. Volgende concerten in de Zomer Orgelconcerten-reeks vinden plaats op 18 en op 25 augustus.

Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 1 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 7 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 8 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 11 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 11 uur geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 22 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren gisteren
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 15 mei, 13:52