Afbeelding

Fietsen langs gedenkwaardige plekken

Algemeen

HELLENDOORN - Door het coronavirus zijn de meeste activiteiten rond 75 jaar vrijheid niet doorgegaan. Zo ging op 9 april in Haarle de presentatie van 5 nieuwe fietsroutes niet door. Nu de coronamaatregelen meer ruimte geven, komen de routeboekjes beschikbaar.

Het boekje ‘1940 -1945 Rondom de Sallandse Heuvelrug’ kwam tot stand door een samenwerking tussen de provincie Overijssel, Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal, Luu Veur Oald Niejs Sprokkeln Hellendoorn, Stichting Dorpsarchief Nieuw Heeten, Werkgroep 4 en 5 mei Haarle en Stichting Marke Haarle. De kortste route is 14 kilometer, de langste 30. Startplaatsen zijn het Memorymuseum Nijverdal, IJsmuseum Hellendoorn, hotel ‘De Haarlerberg’ of kerkplein Nieuw Heeten.
De routes leiden de fietsers langs gedenkwaardige plekken uit de Tweede Wereldoorlog. Naast de routebeschrijving staat makkelijke leesbare info over de verschillende plekken. Het boekje is ook een aanrader voor mensen die interesse hebben in de regionale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog rond de Sallandse Heuvelrug. Deze staat heel compact beschreven. Het boekje is te koop voor 3,- euro in Haarle bij Spar, Spijkerman, hotel ‘De Haarlerberg’, Landal en Herberg De Pas, in Hellendoorn bij IJsmuseum, Primera, Pannenkoekenhuis Marle, Vakantiepark Hellendoorn en ZINiN Bibliotheek, in Nieuw Heeten bij Pijnappel en Anita Haarmode en in Nijverdal bij Bruna, Primera, VVV/ZINiN Bibliotheek, tankstation Olthof, Memory Museum en Buitencentrum Staatsbosbeheer.

Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 33 minuten geleden
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 4 uur geleden
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 17 uur geleden
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 18 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Nijverdal FOTO'S 22 uur geleden
Afbeelding
Ridderstrijd geopend gisteren
Afbeelding
Groei en Bloei Salland houdt Lentefair 2 mei, 09:17