Afbeelding

Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze

Human Interest

NIJVERDAL - Wie meer wil over de overgang is van harte welkom bij de inspiratiesessie ‘De Menopauze is hot!’.

Velen kennen wel iemand die door de overgang gaat. Maar praten erover? Dat gebeurt niet zo vaak. Marjola Podt van ‘Care for Women’ komt daarom donderdag 23 mei om 19.30 uur naar de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Ze gaat alles vertellen over de overgang. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Veel vrouwen hebben klachten tijdens de overgang, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, hartkloppingen, depressie en angst. Soms weten ze niet eens dat die klachten door de overgang komen. Dat maakt het moeilijk om erover te praten. Maar liefst 60 procent van de vrouwen in Nederland vindt het zwaar om te werken tijdens de overgang, en 8 procent meldt zich zelfs regelmatig ziek, zo blijkt uit onderzoek van vakbond CNV. 

Marjola Podt wil met haar inspiratiesessie vrouwen helpen om beter met de overgang om te gaan en het taboe te doorbreken. 

De inspiratiesessie is gratis en vindt plaats op donderdag 23 mei in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Aanmelden voor ‘De Menopauze is hot!’ kan via www.zininbibliotheek.nl/agenda of www.zinin.com. Aanmelden bij de balie van de Tourist Info in Nijverdal is ook mogelijk.

Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 1 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 13 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 15 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 21 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES gisteren
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online gisteren
Afbeelding
Column: Achteraf... 15 mei, 20:15