Extra geld voor hulpfonds kinderen

Algemeen

De gemeente Hellendoorn heeft besloten om vanaf volgend jaar voor kinderen met ouders met een laag besteedbaar inkomen (120 procent van de bijstandsnorm) extra te geld beschikbaar te stellen.

Nijverdal - Voor die kinderen komt een zogenaamd Kindpakket beschikbaar. Daarmee kan het kind volwaardig in de samenleving deelnemen. De gemeente neemt dan bijvoorbeeld de kosten voor zijn rekening als het kind gaat sporten of muziekles wil of een laptop nodig heeft voor school. Per kind kunnen de bijdragen, afhankelijk van de behoefte, verschillend zijn.

De gemeente heeft het Hulpfonds Hellendoorn gevraagd om de uitvoering van deze nieuwe regeling op zich te nemen. Het Hulpfonds Hellendoorn bestaat inmiddels 10 jaar en ondersteunt mensen die financiële problemen hebben met geld en/of goederen. Het helpt mensen die een huurachterstand hebben opgelopen, geen geld hebben voor een fiets om naar hun werk te gaan, dreigen afgesloten te worden van gas, water en licht of op andere wijze de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.

Vicevoorzitter Herman Mensink van het Hulpfonds en coördinator voor het Kindpakket is heel blij met het besluit van de gemeente: “Wij maken vaak mee dat ouders in de financiële problemen komen en de kinderen daar de dupe van zijn. Kinderen worden soms gepest op school omdat ze niet mee kunnen doen met de klas. Geen verjaardagspartijtje kunnen geven en dan ook niet meer uitgenodigd worden bij andere kinderen. Die kinderen kunnen we nu helpen en dat is goed nieuws”, aldus
Mensink.

Maar het betekent voor het Hulpfonds ook extra en nieuw werk. Mensink: “De gemeente bepaalt welke kinderen voor het Kindpakket in aanmerking komen, maar daarna komen die kinderen en hun ouders bij ons. En handelen wij de hele aanvraag af.”

Daarom heeft het Hulpfonds extra vrijwilligers nodig die ouders en kinderen ontvangen en bespreken wat er nodig is. Vervolgens moet de administratie bijgehouden worden, want het Hulpfonds moet natuurlijk wel weten wie wat gekregen heeft. Dan is er behoefte aan mensen die afspraken maken met scholen, verenigingen en bedrijven over het leveren van producten en diensten, het liefst met korting. “Want het Hulpfonds maakt het geld liever rechtstreeks over naar de bedrijven en instellingen waar de kinderen hun spullen vandaan halen. Zodat we zeker weten dat het goed besteed wordt”, vertelt Herman Mensink.

Voorkennis is niet nodig. Voor meer informatie of opgave: Herman Mensink, tel. 0548-615627, e-mail: herman.mensink@ziggo.nl, of Peter de Noord, tel. 06-53291415, e-mail: peterdenoord@planet.nl.

Joep Wagenmans van VV Hellendoorn maakte de openingstreffer. (Foto: Wim Beunk)
Overtuigende winst VV Hellendoorn tegen SVVN 3 uur geleden
Steam Sister is een van de vele muzikale acts die tijdens de Nacht van Nijverdal van zich laten horen.
Nacht van Nijverdal bruist in centrum POLL 5 uur geleden
Er zijn vijf themasessies te volgen over mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen.
Gezond Leven is Kinderspel: themabijeenkomst voor ouders 8 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 9 uur geleden
Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 21 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 8 mei, 12:45
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 8 mei, 07:59
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38