Afbeelding

Oproep aan inwoners Marle: denk mee over de toekomst!

Nieuws

MARLE - Meer aandacht voor de jeugd of ruimte voor mantelzorgwoningen? Inzetten op meer woningbouw of extra sportclubs? Plaatselijk Belang Marle gaat aan de slag met een ‘Buurt Ontwikkelplan Marle’, een soort visie voor de toekomst van de buurtschap. Daarover wil PB Marle niet alleen beslissen en daarom kunnen de inwoners van Marle op 1 maart 2024 al hun ideeën inbrengen tijdens een buurtschapsavond.

Buurt Ontwikkelplan Marle

Plaatselijk Belang Marle is de kartrekker van het ‘Buurt Ontwikkelplan Marle’. Het doel hiervan is om een buurtschapsagenda met draagvlak op te stellen, met daarbij een concreet uitvoeringsprogramma voor de komende jaren. Deze agenda is een lijst van wensen en ideeën vanuit de buurtschap. Samen met de inwoners, gemeente en andere partijen wordt vervolgens bekeken welke wensen en ideeën er op welke manier uit te voeren zijn.

Alle ideeën zijn welkom

“De omgeving verandert en wij willen graag een leefbare buurtschap behouden. Wat hebben we nodig om jong en oud ook in de toekomst fijn in Marle te kunnen laten wonen en leven? Daar hebben de inwoners zelf ongetwijfeld ideeën over en die willen we graag horen. Het gaat ons op deze avond dus niet om de losliggende stoeptegel”, legt Ria Bakhuis van Plaatselijk Belang Marle uit. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar in Buurthuis De Leemkamp aan de Leemkampweg 2b in Marle. Het programma start om 20.00 uur.

Invulling van de avond

Tijdens de buurtschapsavond gaan de inwoners in groepen uiteen, waarbij iedere groep één thema bij de kop pakt om samen over door te praten. Hoe belangrijk is dit thema? Wat moet er gebeuren? Wat zijn de ideeën en wensen en wie gaat dat uitvoeren? De thema’s zouden Wonen & zorg, Jeugd, Sport, Behoud/verbouw buurthuis, Keten, Verkeersveiligheid en Behoud basisschool kunnen zijn.

De oogst van deze avond wordt gebruikt om de eerste versie van het Buurt Ontwikkelplan Marle te maken. Tijdens een tweede buurtschapsavond in april zal Plaatselijk Belang deze eerste versie voorleggen aan de inwoners van Marle. Voor de zomervakantie wordt het definitieve plan feestelijk gepresenteerd aan alle inwoners. “We hopen dat iedere betrokken Marlenaar aanschuift, zodat het echt een plan wordt van ons allemaal. Dat zouden we mooi vinden!”, besluit Ria Bakhuis.

Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 5 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 7 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 9 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 9 uur geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 21 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 23 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 15 mei, 13:52
Afbeelding
Dansshow van G.V. Fysion 15 mei, 12:13