Afbeelding

De toekomst van Marle

Verenigingen

MARLE - Marlenaren hebben vrijdag 1 maart tijdens de eerste buurtschapsavond volop ideeën ingebracht voor het Buurt Ontwikkelplan Marle. Deze avond werd door Plaatselijk Belang Marle in samenwerking met Stimuland georganiseerd en meer dan 50 inwoners (jong en oud) kwamen naar het buurthuis om over verschillende thema’s hun bijdrage te geven. 

De volgende thema’s kwamen aan bod: 

  • Wonen voor jong & oud
  • Verkeer en natuur
  • Reuring in Marle (wat kun je doen)
  • Fysieke voorzieningen (waar kun je wat doen)
  • Zorg & oog voor elkaar

Dit vindt Marle belangrijk

Een aantal zaken vielen op. Marlenaren willen meer aandacht voor wonen voor de Marlese jeugd en ouderen van Marle. Ook willen ze een hogere verkeersveiligheid door verlichting en oversteekplaatsen, meer groen in de bermen (bloemen, heggen), meer buitenactiviteiten en evenementen gedurende het hele jaar, meer activiteiten voor de kinderen en jeugd en meer verschillende (buiten)sporten voor jong en oud. Verder is het de wens van inwoners dat zorgvoorzieningen uitgebreid worden. 

Marlenaren werd ook gevraagd waar ze trots op zijn. Met kop en schouders stak daar het rijke verenigingsleven, het noaberschap en het rustige landschap bovenuit. Marlenaren waarderen het leven en laten leven in hun buurtschap.

Hoe nu verder?

De eerste stap naar een buurtplan is gezet. Het Plaatselijk Belang heeft alle ingebrachte ideeën verzameld. Als ideeën financieel haalbaar zijn, draagvlak in de buurt hebben, er samengewerkt wordt en ze voldoen aan landelijke/lokale wet- en regelgeving, gaat het Plaatselijk Belang akkoord met de plannen. Op 16 april komt iedereen weer bij elkaar om de opbrengst om te zetten tot echte uitvoerbare plannen: hoe gaat het idee gerealiseerd worden en wie gaat de kar trekken?

Op 16 april (en dus niet 12 april, zoals eerder vermeld) is iedereen uit Marle weer welkom in het buurthuis. “Dan pakken we samen de ideeën verder op, zodat Marle ook voor de toekomst voor jong en oud een machtig mooie plek blijft om te wonen en te leven!”, aldus Ria Bakhuis van Plaatselijk Belang Marle.

Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 13 minuten geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 23 minuten geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 12 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 14 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 18 uur geleden
Afbeelding
Dansshow van G.V. Fysion 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 21 uur geleden
Afbeelding
Persbericht 22 uur geleden