Onthulling van de bouwhekdoeken op de nieuwbouwlocatie in Nijverdal (foto: Mike Rikken)
Onthulling van de bouwhekdoeken op de nieuwbouwlocatie in Nijverdal (foto: Mike Rikken)

Week van Reggesteyn: ontdek de school in een week vol activiteiten

Onderwijs

NIJVERDAL/RIJSSEN - CSG Reggesteyn, met vestigingen in Rijssen en Nijverdal, ondergaat momenteel een boeiende fase van ontwikkeling. Daarbij onderscheidt de school zich door een sterke nadruk te leggen op de verbinding tussen theoretisch leren en praktisch doen. Met een breed scala aan leerwegen en vakken streeft de school naar het ontwikkelen van vaardigheden die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

Een feestelijke gebeurtenis in dit kader was de onthulling van de bouwhekdoeken op de nieuwbouwlocatie in Nijverdal op 12 januari jongstleden. Deze mijlpaal, gevierd in aanwezigheid van leerlingen, collega’s, buren, gemeente en aannemer, symboliseert de voortdurende toewijding van Reggesteyn aan modern onderwijs waaraan iedereen moet kunnen deelnemen; de school als bouwplaats waar mét en voor elkaar gewerkt wordt aan goed onderwijs.

En ondanks dat de schoolgebouwen misschien groot zijn, staat de school toch bekend om haar toewijding aan kleinschaligheid. Reggesteyn handhaaft een persoonlijke benadering en streeft naar een warme en ondersteunende sfeer.

Activiteitenweek

De Week van Reggesteyn, van 29 januari tot en met 2 februari, biedt een uitgelezen kans om dit te ervaren. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten gepland die de persoonlijke benadering en kleinschaligheid benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een individuele rondleiding te krijgen, deel te nemen aan een speciale workshopmiddag ter kennismaking van het gymnasium of om alvast lessen te volgen op het niveau van de leerweg die je straks gaat volgen. Ook worden er ouderinformatie-avonden georganiseerd.
Kortom, een activiteitenweek die goed illustreert hoe de school werkt aan een kleinschalige en persoonlijke benadering.

Deze week begint overigens eigenlijk al met de Open Dag op de Kampus in Rijssen op 26 januari. In dat prachtige pand zijn namelijk de profielen PIE (Produceren, Installeren en Energie) en BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) gehuisvest.

Meer informatie over CSG Reggesteyn en de activiteiten is te vinden op de website www.reggesteyn.nl

Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 3 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 5 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 11 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 13 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 15 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 15 uur geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 15 mei, 20:15
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 15 mei, 18:09