Afbeelding

SVVN strijdt, maar verliest van Enter Vooruit

Sport

ENTER - Het eerste elftal ging afgelopen zaterdag naar Enter voor de wedstrijd tegen Enter Vooruit. SVVN begint fel en zet volop druk met als resultaat een eerste kans in de 2e minuut. Joep Beene komt oog in oog met de doelman te staan. De bal stuitert iets te hoog op voor Joep zodat de doelman een doelpunt kan voorkomen.

In de beginfase laat SVVN veel vechtlust zien en doet absoluut niet onder voor de nummer twee in de poule. In de 12e minuut gaat het echter mis. Een verdediger van SVVN gaat compleet onder de bal door. De bal wordt vanaf rechts teruggelegd en vanaf randje zestien schiet Wout Velten de bal hard in de kruising. Een domper voor SVVN: weer op achterstand door persoonlijke fout.

Enter Vooruit had drie minuten later de wedstrijd al in het slot kunnen gooien. Sander Jansen gaat alleen op Patriz Loohuis af. Het schot van Jansen gaat echter voorlangs. SVVN blijft werken en creëert ook kansen. In de 18e minuut komt de bal via een kluts bij Joep Beene. Deze gaat met Marvin Thomas op de doelman af. Joep schiet zelf en ziet de doelman van Enter Vooruit de bal van richting veranderen en een doelpunt voorkomen. In de 32e minuut mag een aanvaller vanaf rechts naar binnen trekken. Vanaf de zestien schiet hij de bal net naast het doelman van SVVN.

Aan het eind van de eerste helft probeert SVVN nog een gelijkmaker te forceren. Joep Beene krijgt vlak voor de doelman de bal maar ziet een verdediger nog net een stokje steken voor een doelpunt. SVVN mag terugkijken op een prima eerste helft.

In de 46e minuut lijkt een verdediger van Enter Vooruit hands te maken. Het spel gaat door en een hard schot vanaf de tweede lijn noopt de keeper tot een knappe redding. De toon is gezet. SVVN geeft zich nog niet gewonnen. SVVN blijft de aanval zoeken en kansen creëren om de gelijkmaker te scoren. Zo schiet Joep Beene in de 61e minuut via een verdediger net naast. Vier minuten later tikt doelman Teun Nijhof de bal net over de lat. In de 71e minuut krijgt Ronald van den Berg nog een flinke kans, maar zijn schot mist de kracht.

In de 86e minuut wordt de bal weer de zestien ingepompt. Er ontstaat veel tumult. Verschillende spelers storten ter aarde. Daarbij ziet de scheidsrechter dat Sven Boerkamp nagetrapt zou hebben en deze mag dan ook het veld verlaten. Hiermee is het verzet van SVVN gebroken. Job Voortman krijgt in de 88e minuut vrij spel en passeert doelman Patriz Loohuis met een diagonale schuiver: 2-0. Tevens de eindstand.

Zaterdag 20 april om 14.30 uur speelt SVVN thuis tegen Wilhelminaschool.