Studenten Daniël Slooijer (links) en Dylan Voskes (rechts) voor de deur van 't Kruidnootje
Studenten Daniël Slooijer (links) en Dylan Voskes (rechts) voor de deur van 't Kruidnootje

Pop-up ‘t Kruidnootje popt op in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Na twee pop-up winkels in Rijssen, is ‘t Kruidnootje sinds vorige week ook in Nijverdal te vinden. De winkel is een samenwerkingsproject van onder andere ROC Twente, CSG Reggesteyn en Bakkerij Nollen. Dit alles valt onder het onderwijsinitiatief Matsi.nl. Het is de bedoeling dat leerlingen en studenten de retailbranche leren kennen. “De studenten zijn hierin de kartrekkers en hebben als ‘werknemers’ leerlingen in dienst”, staat vermeldt op de website van Matsi. 

Een klein gedeelte van het voormalig Rabobankpand aan Willem Alexanderstraat 2A is sinterlijk ingericht. Binnen staan een tent en vier tafels met ambachtelijke zoetigheden. Het geheel wordt verlicht met een paar lichtsnoeren. “Ik probeer nog meer licht in de winkel te krijgen”, zegt student Daniël Slooijer. Sinds vorige week vrijdag runt hij ‘t Kruidnootje in Nijverdal samen met klasgenoot Dylan Voskes. 

De heren Slooijer en Voskes volgen de opleiding Managerretail (BOL) Niveau 4 en zitten in het laatste jaar van deze opleiding. Een functieomschrijving bij ‘t Kruidnootje heeft Slooijer niet voor zichzelf. “Gewoon zorgen dat de boel draaiende blijft met alles erop en eraan.” Op dat moment komen er twee dames voor het pand staan en kijken voorzichtig naar binnen. “We zijn geopend hoor!”, zegt Voskes. De dames kijken rond, kopen wat zoetigheid en vertrekken weer. “Op deze manier verkopen is wat we op dit moment doen, maar we willen nog bedrijven benaderen om kerst- en nieuwjaarspakketten samen te stellen”, legt Slooijer uit.


Een tent vol zoetigheid.

Pand, plannen & promotie

Het tweetal is druk geweest om “de boel” op orde te krijgen. “Er was helemaal niks in dit pand”, zegt Slooijer terwijl hij om zich heen wijst. “We hebben een tent opgezet en het lege gedeelte van het pand afgeschermd. Daarna hebben we de boel een beetje aangekleed met dingen als cadeautjes en zo.” De retailmanagers in opleiding vinden het fijn dat ze de vrijheid hadden om het pand zelf in te richten. “Daar houd ik wel van, dat uitdagende”, aldus Slooijer. De heren hebben nog genoeg plannen. “Dit is een stap voor promotie. Mensen moeten eerst weten dat we hier zitten en met kerst pakken we nog verder uit.” Er zijn zelfs ideeën voor na de kerstdagen, maar het tweetal wil deze nog even geheimhouden.

Rijssen of hier

Hoelang de pop-up winkel blijft is nog onduidelijk. “Het is nog niet duizend procent zeker dat we hier in het nieuwe jaar nog zitten. Het wordt Rijssen of hier”, zegt Slooijer. Als de keuze bij de heren lag, was het al wel duidelijk. “We hebben de winkel in Nijverdal opgebouwd en we hebben het prettig hier.” Voor nu is ‘t Kruidnootje op maandag geopend van 12.00 tot 17.00 en op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00. “Aanstaande zaterdag (3 december, red.) zijn we ook geopend van negen tot vijf, dus kom gerust langs!”

Tekst: EG-Wél

Afbeelding
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17