Studenten Daniël Slooijer (links) en Dylan Voskes (rechts) voor de deur van 't Kruidnootje
Studenten Daniël Slooijer (links) en Dylan Voskes (rechts) voor de deur van 't Kruidnootje

Pop-up ‘t Kruidnootje popt op in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Na twee pop-up winkels in Rijssen, is ‘t Kruidnootje sinds vorige week ook in Nijverdal te vinden. De winkel is een samenwerkingsproject van onder andere ROC Twente, CSG Reggesteyn en Bakkerij Nollen. Dit alles valt onder het onderwijsinitiatief Matsi.nl. Het is de bedoeling dat leerlingen en studenten de retailbranche leren kennen. “De studenten zijn hierin de kartrekkers en hebben als ‘werknemers’ leerlingen in dienst”, staat vermeldt op de website van Matsi. 

Een klein gedeelte van het voormalig Rabobankpand aan Willem Alexanderstraat 2A is sinterlijk ingericht. Binnen staan een tent en vier tafels met ambachtelijke zoetigheden. Het geheel wordt verlicht met een paar lichtsnoeren. “Ik probeer nog meer licht in de winkel te krijgen”, zegt student Daniël Slooijer. Sinds vorige week vrijdag runt hij ‘t Kruidnootje in Nijverdal samen met klasgenoot Dylan Voskes. 

De heren Slooijer en Voskes volgen de opleiding Managerretail (BOL) Niveau 4 en zitten in het laatste jaar van deze opleiding. Een functieomschrijving bij ‘t Kruidnootje heeft Slooijer niet voor zichzelf. “Gewoon zorgen dat de boel draaiende blijft met alles erop en eraan.” Op dat moment komen er twee dames voor het pand staan en kijken voorzichtig naar binnen. “We zijn geopend hoor!”, zegt Voskes. De dames kijken rond, kopen wat zoetigheid en vertrekken weer. “Op deze manier verkopen is wat we op dit moment doen, maar we willen nog bedrijven benaderen om kerst- en nieuwjaarspakketten samen te stellen”, legt Slooijer uit.


Een tent vol zoetigheid.

Pand, plannen & promotie

Het tweetal is druk geweest om “de boel” op orde te krijgen. “Er was helemaal niks in dit pand”, zegt Slooijer terwijl hij om zich heen wijst. “We hebben een tent opgezet en het lege gedeelte van het pand afgeschermd. Daarna hebben we de boel een beetje aangekleed met dingen als cadeautjes en zo.” De retailmanagers in opleiding vinden het fijn dat ze de vrijheid hadden om het pand zelf in te richten. “Daar houd ik wel van, dat uitdagende”, aldus Slooijer. De heren hebben nog genoeg plannen. “Dit is een stap voor promotie. Mensen moeten eerst weten dat we hier zitten en met kerst pakken we nog verder uit.” Er zijn zelfs ideeën voor na de kerstdagen, maar het tweetal wil deze nog even geheimhouden.

Rijssen of hier

Hoelang de pop-up winkel blijft is nog onduidelijk. “Het is nog niet duizend procent zeker dat we hier in het nieuwe jaar nog zitten. Het wordt Rijssen of hier”, zegt Slooijer. Als de keuze bij de heren lag, was het al wel duidelijk. “We hebben de winkel in Nijverdal opgebouwd en we hebben het prettig hier.” Voor nu is ‘t Kruidnootje op maandag geopend van 12.00 tot 17.00 en op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00. “Aanstaande zaterdag (3 december, red.) zijn we ook geopend van negen tot vijf, dus kom gerust langs!”

Tekst: EG-Wél

Afbeelding
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 47 minuten geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 3 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 5 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 19 uur geleden
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 21 uur geleden
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden gisteren
foto: annemieke van der togt
Solovoorstelling Sonny Boy met Tarikh Janssen in ZINiN Theater 17 apr, 12:06
Afbeelding
Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs zijn kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn 16 apr, 20:47