Concert Onder de Toren van het Nijverdals Mannenkoor en muziekvereniging KSW in de St. Antonius van Paduakerk, mei 2022.
Concert Onder de Toren van het Nijverdals Mannenkoor en muziekvereniging KSW in de St. Antonius van Paduakerk, mei 2022. Foto: Emile Willems

‘Hier ook ‘n bridge over troubled water’

Algemeen

NIJVERDAL - Dit jaar start het Nijverdals Mannenkoor voor de vijfde keer met een Projectkoor. Deze keer staat het repertoire van Simon & Garfunkel op het programma. Na eerdere uitvoeringen met nummers van onder andere The Beatles en Queen belooft dit weer een prachtig concert op te leveren.

“Ik heb elke keer met veel plezier meegedaan”, vertelt Gerard Mensink. Hij deed drie keer mee aan het Projectkoor en maakt nu (eindelijk) deel uit van het Nijverdals Mannenkoor. “Het Projectkoor is wat dat betreft een mooie manier van ledenwerving”, vervolgt hij met een lach. “Je krijgt ruim de gelegenheid uit te proberen of het Mannenkoor iets voor je is. Ik was eigenlijk na de eerste keer al om, maar verplichtingen op de dinsdag verhinderden mij toe te treden. Met het Projectkoor kon ik zo toch een beetje meedoen.”

Jongere generatie

“We merken dat de jongere generatie, de veertig- en vijftigjarigen, toch wat anders in de samenleving staan”, zegt Jan Buwalda, secretaris van het Nijverdals Mannenkoor. “Ze willen of kunnen zich niet elke dinsdagavond binden. We horen dat dat wel bij meer verenigingen speelt. Zeker sinds corona. Het Projectkoor is dan de perfecte oplossing voor de mannen die wel graag willen zingen. Je repeteert tien weken, gevolgd door een concert en dan is het weer afgelopen. Er zit een kop en staart aan.”

Inloopavond

De repetities starten op dinsdag 31 januari met een inloopavond. “We doen het dit jaar iets anders dan voorgaande keren”, vertelt Jan. “Zo starten we met een inloopavond om onder het genot van een hapje en drankje kennis met elkaar en de muziek van Simon & Garfunkel te maken. Vervolgens zullen we op de volgende dinsdagavonden gezamenlijk met het Mannenkoor de liederen instuderen. Na een koffiepauze kunnen de leden van het Projectkoor naar huis en repeteert het Mannenkoor alleen verder. Zo vergroten we de verbinding binnen het hele koor en stimuleren we misschien meer mannen lid te worden...”

“Dat zou mooi zijn”, voegt Gerard toe. “Maar het is sowieso fijn dat er nu meer aandacht is voor het wij-gevoel. Ik weet dat in een vorig projectkoor diverse mannen dat misten. En verder is het gewoon heel leuk en leerzaam om mee te doen.”

Zangervaring

Alle mannen die mee willen zingen zijn van harte welkom, je hoeft geen zangervaring te hebben. “Onze dirigent, Willem Jan van Asselt, neemt bij alle mannen een stemtest af en verdeelt ze zo in de juiste partijen. Elke zanger krijgt een buddy uit het Mannenkoor die hem wat meer ondersteuning kan geven.”

Aanmelden

Zing jij straks met Simon & Garfunkel de sterren van de hemel? Meld je aan bij Jan via 0548-615176 of secretaris@nijverdalsmannenkoor.nl.

De repetities zijn elke dinsdag van 19.45 tot 20.45 uur in The Cross, Constantijnstraat 31. Deelname is gratis.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 13 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 16 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 19 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05