Pieter Jouke brengt zijn show 'Laars Lappen' naar Nijverdal
Pieter Jouke brengt zijn show 'Laars Lappen' naar Nijverdal

Taalkunstenaar Pieter Jouke op de planken van het ZINiN Theater

Algemeen

NIJVERDAL - “Voor absurdistische humor is Nederland niet meer alleen aangewezen op Vlaamse cabaretiers als Jeroen Leenders, Philippe Geubels en Wim Helsen”, aldus ZINiN Theater. “Met Pieter Jouke beschikt de Nederlandse cabaretwereld over een cabaretier met interessante inzichten en hilarische grappen.” Pieter Jouke is op vrijdag 24 februari om 20.15 uur te zien in het ZINiN Theater met zijn show ‘Laars Lappen’.

Volgens ZINiN linkt Pieter in ‘Laars Lappen’  het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Mooie verhalen en klassieke thema’s in een nieuw en besmet jasje. Alles aan Pieter ademt humor en vakmanschap uit. Pieter is een echte duizendpoot. Hij maakt zijn eigen avondvullende voorstellingen, schrijft teksten voor ‘De Avondshow met Arjen Lubach’, maakte sketches voor Comedy Central en was te zien bij het BNN-VARA programma ‘Padoem Patsss’.

Pers is enthousiast

Over zijn vorige shows was de pers enthousiast. De Volkskrant schreef: “In het hoofd van Pieter Jouke moet het een chaotische, wonderlijke boel zijn. Deze man kan zeker grappen schrijven”. Volgens het NRC is Jouke uitgegroeid “tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn”.

Ga die man zien

Ook collega-cabaretiers hebben een mening. “Hij is briljant…zorg dat je er bij bent…mis het niet”, aldus Daniël Arends. Dolf Jansen houdt het kort maar krachtig: “Ga die man zien”. Adviezen waar het ZINiN Theater zich graag bij aansluit.

Kaarten voor Pieter Jouke à 19,50 euro zijn te reserveren via de website, de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 12 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 20 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 23 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10