NKC '51 1 weet weer een overwinning te boeken, ditmaal in Leek.
NKC '51 1 weet weer een overwinning te boeken, ditmaal in Leek.

NKC ‘51 wint in Leek moeizaam de uitwedstrijd tegen KVW ‘22

Algemeen

NIJVERDAL - NKC ‘51 moest afgelopen zaterdag in Leek tegen KVW ‘22  aantreden. Ondanks dat NKC ‘51 de favoriet was voor dit duel wisten de Nijverdallers dat de punten niet gemakkelijk meegenomen zouden worden. In het verleden werd tegen deze tegenstander, het toenmalige OWK, moeizaam punten gesprokkeld. Vanwege het enige puntverlies eerder dit seizoen tegen KVW ‘22, was NKC ‘51 gebrand op een overwinning.

De belangen van deze wedstrijd was hoog, NKC ‘51 begon niet scherp. KVW ‘22 opende binnen enkele seconden de score en na de 1-1 kwam de thuisploeg voor de tweede keer op voorsprong, 2-1. NKC ‘51 leek eindelijk wakker geschud en scoorde hierna vier keer op rij en nam daarmee het touw in handen, 2-5. KVW ‘22 is het hele seizoen een taaie tegenstander gebleken en ook ditmaal was dat niet anders. Weliswaar had NKC ‘51 profijt van de eerder opgebouwde voorsprong, maar het kwam niet los van KVW ‘22. Na de 4-5, 8-11 en 12-14 nam NKC ‘51 een time-out om orde op zaken te stellen en om voor rust het verschil proberen te maken. Via enkele doelpunten bepaalde NKC ‘51 de ruststand op 13-18.

In de tweede helft werd snel duidelijk dat KVW ‘22 zich niet zomaar gewonnen gaf. Ook werd hierbij de fysieke grens opgezocht, waarin de scheidsrechter ogen tekort kwam mede doordat de andere arbiter van dienst uitviel in verband met een blessure. NKC ‘51 had aanvallend moeite om de korf te vinden en maakte verdedigend de nodige fouten, bij 14-19 scoorde KVW ‘22 uit het niets vier keer op rij waardoor de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd kwam, 18-19. Toch bleef NKC ‘51 stoïcijns doorspelen en scoorde het precies op de juiste momenten. Om en om werd er gescoord tot 20-22, waarna NKC ‘51 een run neerzette door vier keer te scoren, 20-26. NKC ‘51 wist een zwaarbevochten overwinning uit het vuur te slepen. Eindstand 25-27. 

Na twee vrije zaterdagen komt op 11 maart ZKC ‘19 uit Zuidwolde op bezoek, NKC ‘51 zal niet in Het Ravijn spelen maar wijkt uit naar De Voordam in Hellendoorn. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 1 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 13 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 15 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 20 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 22 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES gisteren
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online gisteren
Afbeelding
Column: Achteraf... 15 mei, 20:15