Afbeelding

St. Sebastianus op bezoek bij Hegeman

Algemeen

NIJVERDAL - Een keer per jaar is het Techniekdag in de gemeente Hellendoorn. Leerlingen van groep 8 van de basisschool mogen dan een kijkje in de keuken nemen bij bedrijven in de gemeente. Dinsdag 7 maart vond de veertiende editie van de Techniekdag plaats. De St. Sebastianusschool ging op bezoek bij Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V..

Vanaf de allereerste Techniekdag is Aannemingsmaatschappij Hegeman erbij betrokken. Frank Hegeman, algemeen directeur van het bedrijf, vertelt: “Tijdens deze dag kunnen kinderen echt kennismaken met techniek. Voordat ze bij ons op bezoek komen, krijgen ze al een opdracht. Dit jaar was dat het maken van een maquette of schaalmodel voor een ondersteuning. Op de dag zelf vertellen we iets over ons bedrijf, krijgen ze een rondleiding en gaan de handen uit de mouwen.” 

Niet alleen bedrijven zijn enthousiast over de Techniekdag. De leerlingen zijn dat zeker ook vertelt Coen Eilert, leerkracht van groep 8 van de St. Sebastianus. Tijdens de rondleiding waarbij de jeugd kennismaakte met alle aspecten van een bedrijf, van personeelszaken en de calculatie tot de werkvoorbereiding en het werk in de timmerfabriek van Hegeman, bleek het enthousiasme vooral bij het zelf aan de slag gaan. Er werd flink op los getimmerd bij het ontdekken van de verschillende houtsoorten en bij het nabouwen van de eerder in de klas gemaakte maquette, sleepten alle leerlingen met steigerbuizen en sloeg erop los met de hamer. Danisia: “Ik vind timmeren sowieso leuk.” En ondanks dat het werk nog steeds als een mannenberoep door velen wordt gezien en misschien niet erg meisjesachtig is, ziet ze zichzelf dit later wel doen.

Na het testen van de ondersteuning moest er ook opgeruimd worden. Het slopen werd ook vol enthousiasme opgepakt. “Maar het bouwen is toch wel leuker, dat ziet er ook mooi uit”, aldus een van de leerlingen. 

Tot slot mochten alle leerlingen met een bouwpakketje aan de slag om zelf een zenuwspiraal te maken. 

Frank: “De Techniekdag is niet alleen voor de basisschoolleerlingen. De ouders komen ‘s avonds een kijkje achter de schermen nemen. Ook de ouders zijn enthousiast over deze kennismaking. We horen vaak dat ze zo’n dag hadden willen hebben toen ze zelf zo jong waren.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Komedie Oh Oh Den Haag! is te zien in ZINiN Theater 11 uur geleden
Afbeelding
Lof voor TrouwringenVoordeel.nl 13 uur geleden
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 15 uur geleden
Afbeelding
Van kameraden tot compagnons 19 mrt., 20:02
Afbeelding
Reünie oudpersoneelsleden van Reggesteyn in Nijverdal 19 mrt., 18:06
Afbeelding
'We doen dit voor volgende generaties' 19 mrt., 16:34
Afbeelding
Zing koralen Johannes Passion mee in Hellendoorn 19 mrt., 11:52
Afbeelding
CO2-uitstoot is ruim 20 procent lager 19 mrt., 09:50