Bij Van Keulen Interieurbouw kun je op diverse afdelingen en in allerlei functies aan de slag.
Bij Van Keulen Interieurbouw kun je op diverse afdelingen en in allerlei functies aan de slag.

‘Iedereen komt hier op de goede plek’

Algemeen

NIJVERDAL - De geschiedenis van Van Keulen Interieurbouw is een verhaal van voortdurende groei. In 1944 startte timmerman en meubelmaker Lammert van Keulen zijn eigen onderneming: Van Keulen’s Houtindustrie. Lammert fabriceerde eerst stelen voor hamers en bijlen, maar na de aanschaf van een stokkenfrees volgde al snel de productie van kinderboxen.

“Zo is mijn vader begonnen,” vertelt Joop van Keulen. “Mijn twee oudste broers kwamen in 1964 in het bedrijf en ik in de jaren ‘80. In 2006 heb ik Van Keulen Interieurbouw gekocht. We produceren en leveren al meer dan een halve eeuw hoogwaardige interieuroplossingen voor elke locatie.  We doen vooral veel winkel- en supermarktinrichting, maar ook project- en horeca-inrichting.” De productie doet Van Keulen Interieurbouw, zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden, volledig in eigen huis, hout, draad, metaal en kunststof. Ze werken vanuit een eigen ontwikkeld ERP systeem. Tot slot wordt ook de laatste stap, transport voor eigen rekening genomen: met zo’n 40 voertuigen leveren en monteren VKI monteurs de interieurdelen op de bestemming.


De verschillende hout, metaal en kunststof afdelingen hebben allemaal vakmensen nodig. 

Overgedragen

Eind vorig jaar heeft Joop het bedrijf aan zijn vier kinderen overgedragen. “Ik ben nog algemeen directeur, maar de kinderen zijn nu eigenaar. En dat werkt voor ons en voor het bedrijf erg goed. We hoefden hiervoor geen geld uit het bedrijf te halen en alle winst kunnen we weer investeren in het bedrijf. Zo hebben we in ieder geval voor de komende jaren de toekomst zeker gesteld.” Joop kijkt om zich heen.

“Op financieel gebied,” vervolgt hij dan. “We moeten wel genoeg personeel blijven houden. Door de krapte op de arbeidsmarkt zagen we ons genoodzaakt medewerkers die al met pensioen zijn weer aan het werk te zetten. Niet dat zij of wij dat erg vonden. Deze mensen kunnen hun vakmanschap goed overdragen en ze doen dat met veel plezier. Dat is voor ons sowieso belangrijk: dat onze medewerkers hier met plezier werken. We zijn continu bezig met de werkomstandigheden en zorgen ervoor dat iedereen hier zo prettig mogelijk kan werken.”

Joop vertelt dat de wetgeving en hun Cao niet altijd positief uitpakt. “We hebben hier vaak pieken en dalen. In de pieken werken veel mensen over en die uren laten ze liever niet uitbetalen, want daar betalen ze relatief veel belasting over of ze worden gekort op hun toeslagen. Dan kunnen ze die uren beter opnemen, maar door de cao hebben ze al zoveel vrije dagen, dat ze er bijna niet aan toekomen. In de directie, die ik samen voer met mijn zoon Paul en oudste dochter Nicole hebben we besloten dat het aantal uren dat meegenomen mag worden naar een volgend jaar beperkt is.” 

Jeugd

Om ook in de toekomst voldoende medewerkers te hebben, zet Joop zich al jaren in om techniek onder de aandacht van de jeugd te brengen. “Ik doe zelf al jaren mee aan de Roefeldag en de techniekdagen. Dan komt een groepje basisschoolleerlingen hier kijken en kunnen ze bijvoorbeeld een stukje lassen. Ik vind het prachtig om te zien hoe gedreven dan zowel de jongens als de meisjes bezig zijn! Dat is trouwens wel iets. Van Keulen Interieurbouw is van oudsher een mannenbedrijf. De laatste jaren probeert men vooral ook meisjes te interesseren in techniek en ik ben best trots dat wij diverse vrouwen binnen het bedrijf hebben. En niet alleen op kantoor, maar ook op leidinggevende functies, in de productie en facilitaire afdelingen.”

Iedereen een plek

“Er hangt een goede sfeer in het bedrijf. We doen ons best iedereen op de goede plek te krijgen. Er werken hier een aantal mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Die hebben bijvoorbeeld speciaal onderwijs gevolgd en daarvan mag je de uitkering aanvullen tot het minimumloon. Nou, als zij net zo goed werken als andere medewerkers, krijgen ze van ons gewoon een fatsoenlijk salaris. We kijken niet naar wat iemand niet kan, maar vooral naar wat hij of zij wél kan. En dat is meestal veel!”


Milieubewust

Naast goede werkgever voor het personeel zijn, werkt Van Keulen Interieurbouw zo milieuvriendelijk mogelijk. “We gebruiken regenwater voor het doorspoelen van de toiletten en de ontsmettingsbaden, hebben veel zonnepanelen en scheiden al ons afval. Zo kan iedereen onder goede omstandigheden met plezier en veel vrijheid op een prettige en milieubewuste manier werken.”

Familiebedrijf

Van Keulen Interieurbouw is een echt familiebedrijf. “Niet alleen omdat ik het bedrijf van mijn vader heb overgenomen en mijn kinderen nu eigenaar zijn en meewerken, maar omdat hier meerdere vaders, moeders, zonen en dochters of broers en zussen, neven en nichten werken. Ik kan dat erg waarderen.”

Wil je meer weten over het ontstaan en de groeigeschiedenis van Van Keulen Interieurbouw? Kijk dan vooral op hun website: keulen.com

Vacatures

Nieuwsgierig of ze een passende baan voor je hebben? Scan onderstaande qr-code en je ziet alle vacatures.


Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 10 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11