Afbeelding

Turnsters van G.V. Fysion turnen finalewedstrijd

Algemeen

NIEUWLEUSEN - Tien meiden van G.V. Fysion Nijverdal hebben geturnd in Nieuwleusen. Ze mochten in deze finalewedstrijd turnen omdat ze horen tot de beste turnsters van Overijssel in hun niveau. 

In de eerste wedstrijd kwam Fysion in beide banen in actie. In baan 1 turnden de pupillen niveau 5; Lisa, Maud, Nomi, Ella en Jasmijn. De meiden begonnen op sprong waar Lisa een mooie sprong liet zien en daarmee de hoogste score van de wedstrijd haalde. Nomi heeft hard getraind op ophurken op brug en dit ging dan ook super goed. Op het zelfde toestel heeft Jasmijn zonder fouten geturnd, waardoor ze als 3e op de brug eindigde. Op balk heeft Ella als één van de weinigen de maximale moeilijkheidsscore geturnd. Maud heeft op vloer een tiktakboogje en een arabier flikflak laten zien.

In de andere baan kwamen Zoey, Mijs, Judith en Hanne uit in het niveau jeugd, supplement G. Judith heeft heel knap twee kippen geturnd op brug en een radslag op balk, dit zijn onderdelen die op dit niveau niet vaak voorkomen. Door dit risico te nemen heeft ze helaas ook wat meer aftrek gekregen, maar ze mag trots zijn op wat ze heeft laten zien in deze finale. Zowel Zoey (7e) Mijs (6e) en Hanne (5e) hebben een stabiele wedstrijd geturnd. Waarbij de sprong van Zoey mooi gespannen was en Mijs uitblonk op vloer. Ze heeft de arabier flikflak, die ze nog best lastig vond, heel netjes uitgevoerd. Hanne turnde op brug een foutloze oefening wat haar op dit toestel de 3e score van de wedstrijd heeft opgeleverd.

In wedstrijdronde drie kwam junior turnster Mara in actie. Ook zij turnde in supplement G. Mara heeft een stabiele wedstrijd geturnd. Haar oefening op brug was heel netjes en ze scoorde hoog, want op dit toestel eindigde ze als 4e. Alle toestellen bij elkaar zorgde voor Mara een 12e plek. Turnsters en train(st)ers kijken met trots terug op deze wedstrijd.


Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11