Al ruim 70 inschrijvingen voor de Autorodeo Luttenberg.
Al ruim 70 inschrijvingen voor de Autorodeo Luttenberg. Foto: MD Fotografie

De Autorodeo in Luttenberg trekt elk jaar weer veel bezoekers aan

Algemeen

LUTTENBERG - De 31e editie van de Autorodeo Luttenberg vindt op zondag 21 mei plaats. Een autorodeo is een evenement waar de mensen, voornamelijk in Oost-Nederland, gek op zijn, waarbij oude auto’s rondrijden op een door een greppel omring grasveld en vervolgens tegen elkaar aan knallen. De auto die als laatste rijdt is de winnaar.

Naar verwachting zullen zo’n 80 coureurs uit de regio met hun barrels de arena betreden. Onder hen uiteraard ook een groot aantal Luttenbergers. Denk daarbij aan het autorodeo/bangercollectief Gas Hoal’n, Team Black and Yellow maar ook de nieuwe generatie gaat zich roeren.

Er zijn drie categorieën: tot 1600 cc; tot 2000 cc en tot 2900 cc. “We zitten tot heden op zo’n 70 inschrijvingen”, vertelt Sebastiaan Dijkman namens de organisatie, die wordt gevormd door leden van Schaatsvereniging Luttenberg (SVL ’88) en IJsbaan ’t Wak. “Een paar deelnemers erbij zal mooi zijn, maar zeker een aantal waar we tevreden mee kunnen zijn. De kosten voor aanschaf en ombouwen van een rodeo auto zijn de laatste jaren aardig opgelopen. We merken dat de drempel om mee te doen hoger wordt.”

Bijdrage

De organisatie mag weer rekenen op de hulp van meer dan vijftig vrijwilligers. Verschillende plaatselijke clubs, onder ander het zwembad ‘t Siel en jeugdgroep Aksie, werken mee, net zoals diverse automonteurs die de keuringen van de auto’s verzorgen. Uiteraard zorgt de organisatie weer voor een drankpunt en een snackwagen. De autorodeo is al jaren goed voor ruim 1.500 bezoekers. Door opbrengst van het evenement lukt het SVL ’88 om de kosten voor het lidmaatschap van de schaatsvereniging laag te houden: “En als er geld over is laten we regelmatig gelden terugvloeien naar de gemeenschap. Elckerlyc, de sport, de fanfare, het zwembad; allemaal hebben ze een bijdrage van ons gehad.”

Parkeren

Locatie is het terrein aan de Butzelaarstraat (schuin tegenover de zandkuil). De Autorodeo Luttenberg begint om 12.30 uur. Rond 17.30 uur wordt de laatste manche verreden. De entree voor volwassenen bedraagt 6 euro. Parkeren kan niet meer langs de weg, hiervoor maakt de organisatie gebruik van een weiland vlakbij de Looweg.
Voor informatie inzake de inschrijving of overige zaken verwijst de organisatie naar hun website autorodeoluttenberg.nl.

Afbeelding
Schoolkorfbaltoernooi bij NKC '51 kent drie verschillende winnaars 1 uur geleden
Afbeelding
Groot onderhoud aan Burgemeester H. Boersingel 3 uur geleden
Afbeelding
Ruiters van de Hertruiters hadden succesvol weekend 15 uur geleden
Afbeelding
Programma voor 945-jarig bestaan dorp Hellendoorn is bekend 17 uur geleden
Afbeelding
NKC '51 1 speelt lastige wedstrijd tegen Ritola 18 uur geleden
Afbeelding
ZINiN informeert over digitale overheid 21 uur geleden
Afbeelding
Dauwpop festival verrast 21.000 bezoekers 6 jun., 14:02
Afbeelding
SVVN door naar kwartfinale nacompetitie 6 jun., 13:35