Tanzgruppe “Die Rossecker” uit Bruck am Mur – Oostenrijk
Tanzgruppe “Die Rossecker” uit Bruck am Mur – Oostenrijk

Hellendoorn bestaat 945 jaar

Algemeen

HELLENDOORN - Zes verenigingen/stichtingen hebben het idee opgevat om op zaterdag 10 juni een Internationaal muziek-, dans-, zang- en cultuurfestival te houden op de Hofmansweide.

De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn, De Helders Harmonie, Zangkoor Die Regghe Sangers, Stichting Oald Heldern De Noaberschop, Stichting Bello en Stichting Promotie Dorp Hellendoorn hebben de handen ineen geslagen en zorgen voor een afwisselend programma van 15.00 tot 22.00 uur. Mede door een bijdrage van de Dorpsraad Hellendoorn is de entree tot het festival gratis. 

Naast dit alles zal ook die Tanzgruppe “Die Rossecker” uit Bruck am Mur – Oostenrijk  aanwezig zijn. Deze groep heeft reeds vele prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. En tot slot maakt de zanggroep SMS haar opwachting bij dit evenement. De organisatie wilt met dit evenement niet alleen de Hellendoorners, maar ook de vakantiegasten bereiken. Ze willen de Helderse bevolking alvast klaarmaken voor de viering van het 950 jarig bestaan van het zonnige boerendorp in 2028. 

Graag wil de organisatie terugblikken op 900 jaar Hellendoorn in 1978. Wil degene die nog mooie beelden heeft van toen ze opsturen naar jwmmollink@gmail.com? Dan maken ze er een collage van en deze zal uiteindelijk getoond worden tijdens het evenement.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11