Yorick, Karel en Gert (v.l.n.r.) voor hun garage aan de Mensinkweg. Yorick gaat door op de ingeslagen weg en krijgt voorlopig nog ondersteuning van de beide andere heren.
Yorick, Karel en Gert (v.l.n.r.) voor hun garage aan de Mensinkweg. Yorick gaat door op de ingeslagen weg en krijgt voorlopig nog ondersteuning van de beide andere heren. Foto: A. van Ipenburg

‘Ik zet garage op zelfde manier voort’

Algemeen

NIJVERDAL - Garage Nijendijk/Wulff gaat over in andere handen. Eigenaar Karel Nijendijk heeft de garage aan de Mensinkweg verkocht aan Yorick Nijhoff. Leeftijd en gezondheid dwongen Karel min of meer tot deze stap en hoewel het hem zwaar valt, ziet hij de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

“Het valt me echt zwaar, maar gelukkig kan ik nog een beetje blijven werken in de garage”, zegt Karel. “We zijn hier in 1981 begonnen en het was allemaal één ‘oale kroam’. Samen met mijn vrouw en Gert heb ik de garage helemaal opgebouwd tot wat het nu is.” Bedrijfsleider Gert Wulff kwam begin jaren ‘90 bij de garage werken. Toen Karel zo’n twintig jaar geleden wat gezondheidsklachten kreeg, heeft hij als zzp-er de leiding op zich genomen. “We vormen een goed team”, vertelt Karel verder. “Mijn vrouw heeft altijd de administratie gedaan en heel veel andere dingen, terwijl Gert en ik ons bezighielden met al het autowerk. Dat hebben we allemaal altijd met veel plezier gedaan en daarom valt het me zwaar de garage te verkopen. Maar ja, mijn kinderen willen de garage niet overnemen en Gert ook niet echt.”

Gert knikt beamend. “Net als Karel heb ik hier al die jaren met heel veel plezier gewerkt en ik ben blij dat ik nog een tijd kan blijven werken bij de garage. Om Yorick te ondersteunen, met name voor APK’s, maar vooral omdat ik het werk zo ontzettend leuk vind. Het bedrijf overnemen was niet mijn ambitie en ik vind het geweldig dat Yorick het op dezelfde manier wil voortzetten.”

Zelfde hout

Yorick vertelt dat hij de nodige ervaring heeft met het onderhoud van vrachtwagens en aan een nieuwe uitdaging toe is. “Natuurlijk heb ik ook de nodige ervaring met personenauto’s, maar ik ben blij dat Gert en Karel mij de komende tijd nog ondersteunen. Het is een prachtige kans dit bedrijf voort te zetten en ik ben van plan dat op dezelfde manier te doen als de beide heren dat tot nu toe hebben gedaan. De tevredenheid van de klant staat voorop en natuurlijk ons werkplezier. Ik realiseer me dat het best een grote stap is de garage over te nemen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het op een goede manier kan voortzetten.”

“We hebben een trouwe klantenkring en sommigen schrokken wel toen ik zei dat ik ging stoppen”, vertelt Karel. “Om vervolgens opgelucht adem te halen als ik zei dat ik een goede opvolger had gevonden.” De heren lachen.

“Veel klanten komen hier al vanaf het begin”, voegt Gert toe. “Dus dan is het wel even schrikken als je hoort dat je vertrouwde garage over gaat in vreemde handen. Dat Karel en ik hier nog een tijd blijven werken, geeft veel rust en vertrouwen. Ik weet zeker dat onze klanten hun auto binnenkort met alle vertrouwen aan de goede zorgen van Yorick overlaten. Hij is uit hetzelfde hout gesneden als wij.”

De officiële overdracht vindt plaats op 10 juni. Vanaf die dag doet Karel een flinke stap terug. “Mijn telefoonnummer blijft voorlopig nog wel bereikbaar”, zegt hij. “Net als dat van Gert, maar na verloop van tijd zullen we overschakelen op het nummer van Yorick. En verder gaat alles door zoals het nu is. Ik wil alle klanten nog wel hartelijk bedanken voor het vertrouwen de afgelopen veertig jaar en benadrukken dat ze nog steeds bij hun vertrouwde garage terecht kunnen!”

Karel begon garage Nijendijk op 1 juli 1981 en heeft er altijd met veel plezier gewerkt. Zijn vrouw verzorgde altijd de administratie en diverse hand- en spandiensten. Begin jaren ‘90 kwam Gert het team versterken en nam zo’n twintig jaar geleden de leiding over van Karel, die met wat gezondheidsproblemen kampte. Een goed geolied team, dat nu toe is aan een verdere ontwikkeling.

Garage Nijendijk

Is een fullservice garage waar je terecht kunt voor alle soorten onderhoud, onderdelen en in- of verkoop van auto’s. Voor een afspraak kun je contact opnemen met de werkplaats via 06 47464474. Dit nummer zal op termijn wijzigen in 06 28850389 (Yorick).

Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! gisteren
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45