Afbeelding

SVVN door naar kwartfinale nacompetitie

Algemeen

NIJVERDAL - In het kader voor een plek in de 2de Klasse startte SVVN op dinsdagavond in de eerste met een thuiswedstrijd tegen het Zutphense Be Quick. Een onbekende tegenstander waar SVVN het niet eerder tegen opnam.

Iets na half acht waren er aardig wat supporters op de wedstrijd afgekomen om in het zonnetje te genieten van de nacompetitie. Na een korte herdenking ten aanzien van Lid van Verdienste Gezines Schutten gaf scheidsrechter Joost Soeter het beginsignaal voor deze wedstrijd. Zoals wel vaker begint de wedstrijd met het aftasten van de tegenstander. SVVN was hier het eerste mee klaar en zocht vrij vroeg in de wedstrijd de aanval. Als eerste probeert Marvin Thomas het vijandelijke doel onder vuur te nemen, maar zijn schot wordt geblokt. Van een rebound komt het niet omdat Marvin de bal ongelukkig op zijn arm kreeg.

In de vijfde minuut is op rechts een overtreding op Teun Bakhuis. Aan de zijlijn neemt Jimmy Scharphof de bal. Op de 5,5 keept een geheel vrijstaande verdediger de bal snoeihard op de lat van zijn eigen doel. De bal springt het veld weer in en komt voor de voeten van Marvin Thomas. Die ziet zijn eerste inzet nog geblokt worden van zijn tweede schot gaat wel in het doel en daarmee brengt Marvin SVVN al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Hierna sticht Be Quick enig gevaar uit dode spelmomenten maar een naam mag dat niet hebben.

In de 9de minuut passeert Marvin Thomas zijn directe tegenstander op rechts. Hij geeft voor en via Stef Hallink komt de bal plots voor de vrijstaande Tygo Vliek. Hij schiet de bal echter naast het doel. Ondertussen komt Be Quick steeds beter in de wedstrijd. Het blijkt een technisch vaardige ploeg met spelers die elkaar makkelijk weten te vinden. Toch ontbreekt het vaak aan de eindpass zodat zij niet gevaarlijk kunnen worden, maar Be Quick is op dit moment wel de beter voetballende ploeg.

In de 23ste minuut lijkt Anil Akdogan Stef Hallink in de rug te duwen. Het mag doorgaan van de scheidsrechter. De bal komt bij Noëll Lawson die schiet de bal naar Ilias Yadir die plots onderuit gaat met Robin de Jong in zijn rug. Hier ziet de scheidsrechter wel een overtreding in en dus gaat de bal op de stip. Melvin Everts neemt de strafschop en schiet recht op Patriz Loohuis af. Die laat zich niet verleiden om een hoek te kiezen en weet zo een tegentreffer te voorkomen. SVVN put moed uit de redding op de volgens hen onterecht gegeven penalty en zoeken na dit moment weer de aanval.

In de 29ste minuut onderschept Sven Boerkamp op het middenveld de bal. Hij geeft hem op links op Tygo Vliek. Deze gaat buitenom zijn tegenstander de vijandelijke zestien in. Oog in oog met keeper is hij vaak dodelijk en zo nu ook. Met rechts schiet hij de bal bij de tweede paal binnen. De 2-0 voorsprong is tegen de verhouding in. SVVN krijgt weliswaar de beste kansen, maar het veldspel van de gasten is beter dan dat van de Volharding. Het is dan ook zeker geen gelopen koers. Maar SVVN gaat wel rustten met een comfortabele voorsprong, want zoals bijna de gehele eerste helft kwam ook in het laatste gedeelte hiervan de gasten het overwicht niet uitdrukken in kansen.

In de tweede helft komt het eerste speldenprikje van SVVN. Marvin Thomas geeft vanaf rechts de bal voor op Teun Bakhuis die zijn inzet vanaf de zestien via een been van verdediger over het doel ziet gaan. De corner die daarop volgt rolt langzaam voor het doel langs en bij de tweede paal heeft een verdediger van Be Quick alle moeite om de bal weer tot corner te verwerken. In de 50ste minuut laat een verdediger van SVVN zich makkelijk van de bal zetten. Huseyin Cengiz bezorgt de bal bij Noëll Lawson die op zijn beurt Ilias Yadir vindt. Deze murwt zich langs twee verdedigers van SVVN en tikt de bal langs Patriz Loohuis in de verre hoek. De aansluitingstreffer is dus al vroeg in de tweede helft een feit.

Be Quick gaat nu helemaal naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Het heeft veel de bal, maar heel erg gevaarlijk voor het doel van SVVN wordt het niet. Het grootste gevaar is er aan de andere kant bij een snel uitbraak waar Stef Hallink de bal geeft op Tijn Poortman. Tijn weet rechts Teun Bakhuis te vinden. Deze geeft hem perfect voor en Tygo Vliek kan hem van dichtbij zo inkoppen. Hij komt naar de grond maar de bal stuitert te hard op en gaat over het doel. Toch is niemand bij SVVN gerust op een goede afloop. Eén succesvolle aanval en de ploegen staan weer gelijk. Dat wat bijna iedereen zag gebeuren werd werkelijkheid in de 72ste minuut. Een diepe vanaf het middenveld op rechts. Deze wordt in zestien teruggelegd op de inlopende Ilias Yadir die met een hard schot Patriz Loohuis kansloos laat.

Nu wil Be Quick doordrukken en de overwinning forceren. In de 75ste minuut slalomt Mehmet Kisa door de verdediging van SVVN. Zijn voorzet vanaf zestien vindt het hoofd van Sinan Albayrak die de 2-3 binnen kopt. Hij doet dit echter net buitenspel en de vlag van bondsofficial Smit gaat omhoog en het feest gaat niet door. Be Quick drukt en drukt, maar weet het veldoverwicht niet in kansen uit te drukken. Maar als er nog één team zou scoren dan zouden hun dat toch wel zijn was de algemene opinie. In de 80ste minuut neemt Jimmy Scharphof op links een vrije trap iets over de middenlijn. De bal wordt Delano Burnama gemist, maar achter staat Martijn ter Steege nog en hij weet er wel een voetje tegenaan te krijgen. En zo brengt Martijn SVVN op de 3-2 voorsprong met nog tien officiële minuten te gaan.

Na de vernieuwde achterstand is het verzet van Be Quick gebroken. SVVN blijft overeind en kan op de counter nog voor het meeste gevaar zorgen. De wedstrijd is echter een slijtageslag geweest en begrijpelijk ontbreekt het in de slotfase dan aan scherpte. In de 90ste minuut mag Mehmet Kisa zich als eerste douchen. In de eerste helft kreeg hij al een gele kaart na een zware overtreding op Teun Bakhuis en als dan vlak voor tijd de tweede kaart gepakt wordt betekend dat einde wedstrijd. De voorsprong van SVVN komt niet meer in gevaar en na 97 minuten fluit de uitstekende scheidsrechter Soeter voor het einde van de wedstrijd.

SVVN speelde een moeizame wedstrijd tegen een goed spelend Be Quick. Zeker in de nacompetitie is het enige wat telt het resultaat. En daar mag SVVN meer dan tevreden over zijn. SVVN heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de nacompetitie. Tegenstander hier in is Dieze West.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 29 minuten geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)