Afbeelding

Han en Mirjam vieren jubileum Pets Place

Algemeen

NIJVERDAL - Al dertig jaar runnen Han en Mirjam Busser een Pets Place winkel. Ze begonnen in Castricum en zijn nu al twintig jaar gelukkig in Nijverdal. Een dubbel jubileum dat ze uitgebreid vieren.

“Het was niet allemaal rozengeur en maneschijn”, vertelt Mirjam. “In het begin was het best even wennen met de nieuwe klanten. Wij waren in Castricum een meer Amsterdamse mentaliteit gewend, mensen die alles recht voor z’n raap zeggen. Hier kijken de mensen eerst ‘de kat uit de boom’. Maar inmiddels voelt het in Nijverdal als een warme deken en is het alsof we hier vandaan komen.”

In oktober 2003 namen Han en Mirjam de winkel aan de Rijssensestraat over. “We wilden dichterbij onze familie wonen en konden kiezen uit Stadskanaal, Lemmer en Nijverdal”, zegt Han. “Bij Nijverdal hadden we gelijk een goed gevoel. De winkel, de mensen, alles klopte.”

Ook toen al bleek woonruimte vinden in Nijverdal erg lastig, dus weken ze uit naar Den Ham, waar ze nog steeds met veel plezier wonen. “Daar hebben we een heerlijke plek, met genoeg ruimte voor onze eigen dieren”, gaat Mirjam verder.

Tragedie

“Goed en wel een jaar nadat we hier gekomen waren, kwam onze fulltime medewerkster Ria om bij de tsunami in Indonesië. Dat was heel bizar, want ze is eerst nog een tijd vermist geweest. Pas in februari werd ze gevonden. Dat heeft ons veel pijn gedaan. We hadden elkaar echt goed leren kennen en ineens mis je niet alleen een collega, maar ook een vriendin.”

Parkeren

De jaren daarna ging het steeds beter met de winkel en raakten Han en Mirjam goed ingeburgerd in Nijverdal. “En toen kwam betaald parkeren”, zucht Han. “Daar ben ik samen met aantal andere ondernemers ontzettend druk mee geweest. We hebben ons heel sterk gemaakt richting de gemeente om dat er weer af te krijgen en een blauwe zone te krijgen. Het heeft onze winkel bijna de das omgedaan. Gelukkig konden wij bewijzen dat wij het door het betaald parkeren aanzienlijk slechter deden dan het landelijk gemiddelde. Toen het betaald parkeren eraf ging, ging het meteen weer beter met de winkel.”

Jubileum

Nu kunnen ze hun 20-jarig jubileum vieren, met twee fulltime en twee parttime medewerkers. De slechte tijden lijken definitief voorbij. “Het gaat nu echt goed”, beaamt Mirjam. “We zijn bezig de winkel op een andere manier in te richten, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Iedereen heeft hier zo zijn of haar eigen specialiteit, zodat we klanten het beste advies ten aanzien van hun huisdier kunnen geven. Of het nou gaat om een hond, kat of goudvis.”

Ze laat het nieuwe knaagdierenverblijf zien, waar twee cavia’s gezellig rondscharrelen. “De dierenbescherming wil dat er in dierenwinkels geen dieren meer verkocht mogen worden, maar daar zijn wij echt op tegen. Wij hebben speciale opleidingen gevolgd om ons te specialiseren in verschillende dieren. Ellis is bijvoorbeeld gespecialiseerd in katten, Dianta in knaagdieren, Han in de aquariumhobby en ik weet zelf alles van hondenvoeding. We zijn haast het voorportaal van de dierenarts geworden. Mensen komen hier bijvoorbeeld soms met de vraag wat ze kunnen doen aan het feit dat hun hond slecht eet of uit zijn bek stinkt. Dan bekijken we samen welk voer het beste voor die hond is. En zo kan ik wel meer voorbeelden geven, van allerlei verschillende dieren. Onze klanten waarderen onze kennis enorm en vertellen het natuurlijk door aan hun vrienden en kennissen. Dat maakt ons werk ook zo leuk. Het gaat om de dieren, maar eigenlijk werk je vooral met mensen.”

Afbeelding
'Wij willen een gezellige kerstborrel' 14 uur geleden
Afbeelding
'Het is ontzettend leuk om te doen' 19 uur geleden
Afbeelding
SamenZijn weer op HOi fm 20 uur geleden
Afbeelding
'Je komt makkelijk in de verleiding' 23 uur geleden
Afbeelding
La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal 2 dec., 19:24
Afbeelding
Midwinterhoornwandeling 2 dec., 17:44
Afbeelding
Open avond Kring Kunst in de Kamer Nijverdal 2 dec., 12:08
Afbeelding
Komt SOS met vervolg symposium? 2 dec., 10:10