Afbeelding
Foto: cyclomedia

Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave

Algemeen

Op maandag 25 september ontving de Werkgroep Wonen een verontrustend bericht van de gemeente Hellendoorn. Er is namelijk een beroepschrift ingediend bij de Raad van State op het bestemmingsplan voor Plan de Grave. “Voor ons als Werkgroep komt dit beroep als een complete verrassing”, aldus John Disselhorst namens de Werkgroep Wonen van Plaatselijk Belang Haarle.

De Werkgroep Wonen werkt al sinds 26 september 2019 aan de toekomst voor de jongeren en een goede ‘oude dag’ voor de senioren in het dorp Haarle. De werkgroep laat weten dat er gewoon bouwkavels nodig zijn om de leefbaarheid en de voorzieningen in het dorp op peil te houden. Disselhorst: “Naar onze mening zijn alle fases in de ontwikkeling van Plan de Grave met gepast respect doorlopen, dit in samenspraak met omwonenden en dorpsgenoten.”
Juli 2023 leek de finish in zicht door de goedkeuring van het bestemmingsplan door de gemeenteraad. De op dat moment bekende bezwaren zijn door de gemeente serieus opgepakt en er is met betrokkenen gesproken om het bestemmingsplan zo goed mogelijk in te richten. “Daarom is de teleurstelling nu des te groter, een ingediend beroep als konijn uit de hoge hoed”, aldus Disselhorst.
Wat betekent dit? De bezwaarmaker heeft tot 12 oktober de tijd om het bezwaar concreet te maken bij de Raad van State. De werkgroep heeft inmiddels begrepen dat de gemeente Hellendoorn vóór die datum nog in gesprek wil gaan met de bezwaarmaker en/of zijn/haar juridisch adviseur. Neemt de Raad van State het beroep in behandeling, dan is een of twee jaar vertraging voor het gehele plan een realistisch scenario.
“Voor ons als Werkgroep Wonen is dit nieuws een nachtmerrie. Vele inwoners wachten nu al zeven jaar op de uitgifte van nieuwbouwkavels. Wij hebben ons nu vier jaar met hart en ziel ingezet voor dit project. Een CPO groep met tien enthousiaste jongeren is al enige maanden bezig met een CPO-begeleider en staan op het punt om met de aannemer knopen door te hakken over de bouw van hun eerste woning. Dat het plan nu op het allerlaatste moment wordt gegijzeld steekt ons enorm”, zegt Disselhorst tot slot.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 14 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 16 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 18 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 20 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05