Afbeelding

Piepschuim komt met muzikale cabaretshow over het klimaat

Algemeen

NIJVERDAL - Het theatergezelschap Piepschuim komt met een frisse benadering om het thema klimaat te verkennen. In ‘Ver Buiten de Lijntjes’, nemen de mannen van Piepschuim, op vrijdag 27 oktober, het publiek in het ZINiN Theater mee op een bijzondere reis door de verhalen rondom ons klimaat. Maar vrees niet, dit is geen zware lezing vol cijfers en zorgwekkende feiten.

Wat kunnen de bezoekers dan verwachten? Een avond gevuld met muziek, humor, een overvloed aan (groene) energie en een sprankje hoop. Met een strijkkwartet onder leiding van Egon Kracht, bekend van zijn samenwerking met zanger en liedjesmaker Maarten van Roozendaal, wordt het geheel muzikaal omlijst, terwijl cabaret over de klimaatcrisis het geheel compleet maakt.

Lachen om oplopende temperaturen, grappen over smeltend ijs op Groenland - het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar cabaret heeft de kracht om juist de dingen aan te kaarten waar we liever niet te lang bij stilstaan. De verhalen over het klimaat worden op luchtige manier gepresenteerd, ongeacht of je nu een uitgesproken voorstander bent van alle klimaatmaatregelen of juist sceptisch staat tegenover de gehele kwestie.

Piepschuim kreeg waardevolle input van wetenschappers, dwarsdenkers en experts, waaronder Heleen de Coninck en Margot Ribberink, om ervoor te zorgen dat de informatie in de voorstelling goed gefundeerd is. En het wordt nog groener: ‘Ver Buiten de Lijntjes’ heeft misschien wel de primeur als Nederland’s eerste volledig CO2-neutrale theatervoorstelling. Dankzij het gebruik van een tweedehands decor (met dank aan Lebbis) en tweedehands kleding (waaronder bijdragen van Pieter Derks en Theo Maassen), wordt een belangrijke stap gezet richting duurzaamheid.

‘Ver Buiten de Lijntjes’ is er voor eenieder die zich betrokken voelt bij klimaatverandering. Of men nu verontrust is of juist een sceptische blik heeft. De voorstelling biedt de kans om op een luchtige manier inzicht te krijgen in het onderwerp. Kaarten kosten 19,50 euro zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17