Afbeelding

Frank Hosmar wint twee subtoprubrieken in Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - Bij de Hertruiters in Hellendoorn werd afgelopen weekend voor het eerst een indoor subtopwedstrijd gehouden. Hieraan namen ook leden van de Hertruiters deel.

Frank Hosmar wist zowel de ZZL rubriek als de Lichte Tour rubriek Prix St. Georges met overmacht te winnen. In de ZZL kwam hij aan de start met Guetta en deze rubriek won hij met 70.71% en de Prix St. Georges wist hij te winnen met Alphaville NOP met 67,43%.
In de Intermediar I was er een mooie 3e prijs voor Francis Turk met Ceverre. Het duo behaalde 62.13%.

Voor de paarden werd er ook gedressuurd in Hardenberg. Corinda Hutterd nam met Guilietta deel aan de L2 rubriek van het Gulden Spoor en won hier een 2e prijs met 198.5 punten en een 3e prijs met 192.5 punten.

Jip Ottes spong met haar paard For Shizzle in Genemuiden. Aan de 1.00m rubriek namen maar liefst 100 deelnemers mee en Jip wist daar met een foutloos parcours en 83.5 stijlpunten een knappe 6e prijs te behalen. In de 1.10m rubriek wist ze ook een 6e prijs te behalen in het 2-fasen parcours.

Gesprongen werd er ook door ponycombinaties tijdens de herfst indoor in Luttenberg.
Sanne van Dijke sprong haar pony Lady naar een 1e prijs in de 70 cm rubriek voor de categorie DE. In de rijstijlrubriek behaalde ze 88.5 punten voor haar foutloze rit. In het progressieve parcours behaalde het duo een 4e prijs.
Twan van Dijke nam met zijn pony Fellow deel aan de 80cm rubriek C pony’s en behaalde hier een 2e prijs. De finale op zondag wist hij te winnen!
Nikky Dollen startte Comtessa Maria in de 80cm rubriek categorie DE en werd hier 3e. In de finale werd het duo 8e.
Ook Berber Nijland kwam aan de start in Luttenberg en reed met Magic Mike naar een 2e prijs in de 80 cm rijstijl rubriek. Ze kregen 83.5 punten voor hun foutloze rit.

In Den Ham kwam Maura Vliek aan de start tijdens een dressuurwedstrijd. Met haar pony Aaron won ze een 1e prijs in de L1 dressuur. Ze reden in de tweede proef 190 punten bij elkaar en dat was voldoende voor de overwinning.

Sophie ter Haar mocht met haar twee pony’s deelnemen aan de finale van de Almelose Dressuurcompetitie. De afgelopen weken reed ze daarvoor de selectiewedstrijden met goed resultaat, wat haar voor beide pony’s een startplek opleverde. Met haar pony Londen wist ze deze finale te winnen met een gemiddeld puntentotaal van 205.5 punten en met haar pony Goldstar werd ze derde met een gemiddelde score van 193.5 punten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17