Alle kaderleden en vrijwilligers van v.v. Hellendoorn die met minderjarigen werken, moeten een Verklaring omtrent Gedrag hebben.
Alle kaderleden en vrijwilligers van v.v. Hellendoorn die met minderjarigen werken, moeten een Verklaring omtrent Gedrag hebben.

Vrijwilligers en kaderleden moeten een VOG hebben

Algemeen

HELLENDOORN - v.v. Hellendoorn heeft haar toewijding voor een veilige sportomgeving naar een hoger niveau getild. Fijn sporten begint bij een veilige omgeving. Vanaf dit seizoen is het voor alle kaderleden en vrijwilligers die met minderjarigen werken, zowel betaalde krachten als vrijwilligers, verplicht om een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) te hebben.

Het doel van deze VOG-verplichting is duidelijk: het voorkomen van ongewenst gedrag binnen de club. Mede door deze maatregel wordt de kans geminimaliseerd dat personen met een geschiedenis van problematisch gedrag jegens kinderen een rol binnen de sportclub kunnen spelen. Zowel de KNVB als het NOC*NSF ondersteunen deze stap volledig, omdat zij het belang van veiligheid en integriteit binnen sportverenigingen benadrukken.

In de afgelopen maanden heeft de club hard gewerkt aan de VOG-aanvragen, naast de andere thema’s die raakvlakken hebben met een veilig sportklimaat. Het is de verwachting dat in de loop van het seizoen 2023-2024 alle betrokken vrijwilligers en kaderleden in het bezit zijn van een geldige VOG.

“Bij v.v. Hellendoorn begrijpen we ook dat sommige mensen misschien ervaringen uit het verleden hebben die ze willen delen. We willen benadrukken dat de veiligheid en het welzijn van elk lid vooropstaan. Wil je over iets praten, dat kan ook iets zijn uit het verleden dan biedt de vertrouwenscommissie een luisterend oor”, aldus de voetbalvereniging. Meer informatie over de vertrouwenscommissie is te vinden op de website van v.v. Hellendoorn.

De vereniging kijkt vol enthousiasme uit naar een, veilig en sportieve toekomst, waarin alle leden met plezier kunnen sporten, zich kunnen ontwikkelen, en waar ruimte is voor openheid en begrip. “Samen werken we aan een omgeving waarin iedereen met plezier kan sporten, leren en groeien.”

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 12 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17