Afbeelding

Wedstrijdverslag NKC ’51 1

Algemeen

NIJVERDAL - Zaterdag 25 november ontving NKC ‘51 koploper Fiks uit het verre Oegstgeest. Na het gelijke spel van vorige week verwachtte men een lastige, maar geen onmogelijke opgave om een goed resultaat te behalen tegen de nog ongeslagen gasten. Om 20.45 uur floten dhr. van Meerveld en dhr. Huisman voor het begin van de wedstrijd.

NKC ‘51 begon goed aan de wedstrijd en gaf in het begin haar visitekaartje af aan Fiks. NKC ‘51 nam een voorsprong van 2-0, maar Fiks kon de achterstand snel goed maken en kwam weer op gelijke hoogte bij 2-2. De gehele eerste helft verliep zo gestaag naar het rustsignaal toe. NKC ‘51 deed niet onder voor de koploper en nam telkens een voorsprong van één of twee doelpunten verschil. Verdedigend werd Fiks goed bespeeld en door het snelle balverlies van de gasten kon NKC ‘51 de voorsprong behouden. NKC ‘51 verzuimde echter in meerdere fases het verschil groter te maken en dit gaf Fiks de gelegenheid om in de wedstrijd te blijven. Beide ploegen leken te gaan rusten met 10-9, maar op slag van rust maakte Fiks opnieuw gelijk. Ruststand 10-10.

Na rust zou men een ander spelbeeld zien. Fiks tapte uit een ander vaatje, paste haar tactiek aan en NKC ‘51 ging hier dusdanig slecht mee om dat in een mum van tijd de wedstrijd volledig kantelde. NKC ‘51 had geen antwoord op het achterverdedigen van Fiks en leed veelvuldig balverlies daar waar er aanvallend verkeerde keuzes werden gemaakt. Na tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, had NKC ‘51 maar één keer de korf weten te vinden. Fiks was uitgelopen naar een 11-16 voorsprong. Fiks had de wedstrijd naar zich toegetrokken en dit werd zichtbaar in het spel van de gasten, frivool en ontspannen vielen de doelpunten als rijpe appels. NKC ‘51 kon en deed hier niets tegen. Fiks bleef scoren en NKC ‘51 kon af en toe een doelpunt meepakken, maar had allang geen zicht meer op een goed resultaat. Uiteindelijk won Fiks overtuigend en verdiend met 17-27.

Zaterdag 2 december speelt NKC ‘51 de uitwedstrijd in en tegen Wageningen, aanvang 20.45 uur.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 13 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 16 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 19 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05