Tijdens Zomerbricks genoten al veel bezoekers van de gigantische bouwwerken en overweldigende hoeveelheid Legostenen in het Ravijn.
Tijdens Zomerbricks genoten al veel bezoekers van de gigantische bouwwerken en overweldigende hoeveelheid Legostenen in het Ravijn.

‘Het is ontzettend leuk om te doen’

Algemeen

NIJVERDAL - Na het succes van Zomerbricks kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Tussen Kerst en Oud & Nieuw vult het Ravijn - zwem, sport, zorg zich weer met Legostenen en gigantische bouwwerken tijdens Winterbricks.

“De belangrijkste drijfveer was voor mij eigenlijk het feit dat we tijdens Zomerbricks betrekkelijk weinig mensen uit Nijverdal en Hellendoorn zagen”, vertelt Jan Heerdink, organisator. “Het viel natuurlijk midden in de zomervakantie en veel van hen waren op vakantie. Mensen die we over Zomerbricks spraken hoopten dat er een vervolg zou komen, zodat zij er ook naar toe konden. Met alle positieve reacties van de bezoekers en standhouders kon dat vervolg niet uitblijven.”

Voor Zomerbricks hebben Jan en zijn team volop geflyerd bij campings en vakantieparken in de gemeente Hellendoorn en wijde omgeving, met veel bezoekers tot gevolg. “We kregen mooie reacties uit het publiek”, vertelt Jan verder. “Er waren bezoekers die vertelden dat zij hun vakantie met twee dagen hadden verlengd, zodat zij naar het Legofestijn konden.”

Ontwikkeling

Lego is al lang veel meer dan kinderspeelgoed. “Lego heeft de afgelopen jaren echt een enorme ontwikkeling in onderdelen doorgemaakt. Het is veel meer dan rechthoekige blokjes met ronde puntjes. Praktisch alles wat je ziet, kun je in Lego nabouwen. Van de meeste spectaculaire sportwagen tot een kleurige bos bloemen. Je hebt het klassieke Lego, maar ook technisch Lego en natuurlijk veel dozen gebaseerd op bekende films en personages, met bijbehorende minifiguurtjes. Daarmee is het ook steeds meer gegroeid van kinderspeelgoed tot volwassen tijdverdrijf. Mensen komen naar het evenement met boodschappenlijstjes van steentjes of andere onderdelen die ze nog nodig hebben. Handelaren kopen partijen op en particulieren verkopen hun zoldervoorraad.”


Jan bij de banner die de ingang van het Ravijn siert. Hij verwacht dat Winterbricks net zo’n succes wordt als Zomerbricks.

Bouwwedstrijd

Naast de koop en verkoop zullen er in het Ravijn prachtige, winterse diorama’s te zien zijn, is er een bouwwedstrijd voor kinderen met leuke prijsjes en beweegt er natuurlijk veel. “Het is echt ontzettend leuk om te doen, hoewel het een kunst is om het hele jaar door evenementen te bezoeken voor inspiratie en nieuwe ideeën. Daarvoor reis ik echt het hele land door en ga ik naar België en Duitsland. Niet alleen voor Lego, maar ook voor de andere evenementen die ik organiseer, zoals bijvoorbeeld de landbouwminiaturenbeurs. En zo doe ik veel meer.” Jan lacht.

Net als bij zijn andere evenementen zullen zijn vrouw en kinderen hem ondersteunen om Winterbricks in goede banen te leiden. “We vormen een goed team.”

Kerstvakantie

“Ik heb bewust gekozen voor de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw in de kerstvakantie, 28 en 29 december, want dat zijn dagen dat mensen er vaak wel even uit willen. Kinderen kunnen zich hier een hele dag vermaken met het bouwen van hun eigen fantasievoorstelling, terwijl hun ouders op zoek gaan naar dat ene ontbrekende Legosteentje of zich vergapen aan de diorama’s. Of natuurlijk gezellig met hun kinderen meebouwen. Tijdens Zomerbricks stonden bezoekers continu rijen dik bij de knikkerbaan te kijken, ik ben benieuwd wat deze keer de meeste aandacht krijgt.”

Winterbricks is te bezoeken op donderdag 28 en vrijdag 29 december van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is 6,50 euro per persoon. Kinderen tot vier jaar hebben gratis toegang. Het restaurant van het Ravijn is beide dagen geopend voor een hapje en drankje.

miniatuurorganisatie.nl

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 10 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 12 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 14 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 15 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 16 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 18 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05