Afbeelding

‘Veel behoefte aan plek waar je terecht kunt’

Algemeen

HELLENDOORN/NIJVERDAL - De Wmo-raad Hellendoorn en het Cliëntenplatform Werk en Inkomen organiseren gezamenlijk een informatiemarkt Sociaal Domein Welzijn, Zorg, Werk & inkomen, met als thema ‘Met mekaar veur elkaar’. Zij constateren dat er behoefte is aan meer informatie over de vele organisaties werkzaam in het Sociaal Domein. Welke organisaties zijn er in de gemeente Hellendoorn actief en waarvoor kun je bij ze terecht? Op de Informatiemarkt, die zaterdag 13 mei plaatsvindt in het Huis voor Cultuur en Bestuur, krijg je antwoord op deze vragen. 

“We hopen dat het heel druk wordt, want er is veel behoefte aan een plek waar mensen terecht kunnen,” vertel Peter Stevens, lid van de Wmo-raad. Hij organiseert de markt samen met Erna Nijhof, Koos Valeton, Danielle Harbers-Ros en Evelien Hondebrink. “Ik loop zelf regelmatig langs de achterkant van het Huis voor Cultuur en Bestuur, waar bijvoorbeeld Avedan en Evenmens zijn gevestigd. Mooi dat ik weet waar ze zitten, maar waarvoor kan ik bij hen terecht? De Wmo-raad heeft die organisaties gevraagd eens informatie te geven en toen groeide het idee van deze informatiemarkt. We hebben een brief naar 25 organisaties gestuurd en ontvingen gelijk veel positieve reacties. Omdat we het een markt noemen, wilden we als aankleding gebruik maken van marktkramen, zoals tijdens de kerstmarkt het geval was. Diverse organisaties zijn gevestigd in het Huis voor Cultuur en Bestuur, dus was het logisch om daar ook de markt te houden.”

Peter is zo’n anderhalf jaar geleden bij de Wmo-raad gekomen. “Ik zag hun vacature voorbij komen en heb me aangemeld voor de agendacommissie. Als Wmo-raad organiseren we één keer per jaar een themabijeenkomst. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld de avond over genderdysforie. Tijdens de evaluatie begonnen we al na te denken over het onderwerp voor dit jaar en dat werd deze informatiemarkt. Veel mensen weten niet wat al die organisaties doen en het zou mooi zijn als er één balie was waar je met je vragen terecht kunt.”

De informatiemarkt is er voor iedereen. Misschien kun je zelf hulp gebruiken, maar het is ook handig familie of vrienden te kunnen informeren en ondersteunen. Of het nu gaat om een zorgvraag of om in deze dure tijden alle rekeningen te betalen. Heb je kinderen op te voeden, heb je te maken met Mantelzorg, wil je langer thuis kunnen blijven wonen, moet je gebruik maken van de voedselbank, het zijn allemaal onderwerpen, waarbij je, als je ermee te maken krijgt wel een beetje begrip en medeleven kunt gebruiken. In de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur geven op 13 mei van 13.00 uur tot 15.30 uur een 20-tal organisaties en stichtingen uitgebreide informatie.

Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 uur geleden
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 3 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Nijverdal FOTO'S 7 uur geleden
Afbeelding
Ridderstrijd geopend 10 uur geleden
Afbeelding
Groei en Bloei Salland houdt Lentefair 12 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 13 uur geleden
Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 1 mei, 19:36
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 1 mei, 12:15