Er leven diverse vogelsoorten in dit markante gebied.
Er leven diverse vogelsoorten in dit markante gebied.

Ga mee ‘OpStap’ vogels kijken in het Reggedal komende woensdag

Algemeen

HELLENDOORN - Komende woensdag 13 december houdt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie Vogels kijken in het Reggedal. Onder leiding van een gids wandel je ongeveer twee uur door dit waterrijke gebied. 

Het genieten en herkennen van vogels staan centraal. Deze excursie is geschikt voor de beginnende vogelaar. Waar moet je naar luisteren en vooral in dit jaargetij kijken om vogels snel te herkennen. Naast de min of meer vaste groep jaarvogels die hier verblijven, hoopt men ook enkele wintergasten te kunnen spotten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de verschillende soorten ganzen, de grote zaagbek, smient, wintertaling, dodaars, sijs, kramsvogel en koperwiek. De gids leert je er alles over. De groepsgrootte is beperkt dus meld je snel aan!

Bijzonder gebied

Dit gebied wordt doorkruist door de Regge die hier meandert en is een prachtige plek om te wandelen. Op dit moment komen er veel verschillende soorten planten en bomen voor. Het is een vogelrijk gebied met jaarrond ongeveer 100 verschillende soorten vogels, maar ook reeën, konijnen en hazen leven in dit gebied. Paarden en koeien lopen er vrij rond. Deze excursie gaat over verharde paden, waardoor het ook toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn. Het meenemen van een verrekijker is aanbevolen en ook het dragen van laarzen of waterdichte schoenen.

Aanmelden

De tocht start om 8.30 uur aan de Reggeweg in Hellendoorn. Er is plaats voor maximaal achtdeelnemers. Deelname kost 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel plus eventuele gezinsleden op hetzelfde adres kunnen op vertoon van hun donateurspas gratis mee. Ook dan is aanmelden vooraf wel noodzakelijk. Dit moet via de website: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten.

Donateur worden?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. Dit kan al vanaf 2 euro per maand. Zie: www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 2 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 20 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17