LETS: 'Elkaars talenten benutten om zo elkaar te helpen'

HELLENDOORN - Wil je oude spullen een tweede leven geven? En wil je je talenten aanbieden aan anderen? Dan is LETS Hellendoorn misschien iets voor jou. LETS is het Lokaal Economisch Transactie Systeem in de gemeente Hellendoorn. "We ruilen onderling klussen en spullen met gesloten beurs en betalen elkaar met zogenaamde Wevertjes", vertelt voorzitter Heileen Holman.

"Het is een moderne manier waarbij iedereen elkaars talenten en tijd benut om zo elkaar te helpen", legt Heileen uit. "Iedereen kan dan zijn of haar eigen mogelijkheden en kennis gebruiken om een ander te helpen; uiteenlopend van naaiwerk, tuinonderhoud, computerhulp, vervoer tot les op allerlei gebied. Je verdient Wevertjes door een klus te doen bij een ander lid. Die Wevertjes kun je dan weer gebruiken om iets door iemand anders te laten doen." Lijkt dit je wat? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op donderdagavond 19 september van 20.15 tot 21.30 uur in De Huiskamer, Markt 3. Opgave is niet nodig en deelname is vrijblijvend.

Sociaal
Het LETS is in 1983 in een klein dorpje in Canada begonnen. Het waren toen economisch gezien, slechte tijden. Men ging terug in de tijd: 'Jij krijgt van mij een mud aardappelen en in ruil daarvoor help je mij een paar uur op het land'. LETS is in Hellendoorn in 1996 begonnen onder de naam het Wevers Transactiesysteem. Het draait tegenwoordig om het duurzame aspect, het ruilen van spullen en diensten met gesloten beurs. Iedereen kan meedoen, jong en oud, arm en rijk, man en vrouw. Dus zeker niet alleen mensen die het financieel niet ruim hebben. Er is altijd wel iets waar jij goed in bent en een ander mee geholpen is. Het sociale aspect is ook belangrijk bij LETS. Heileen: "Er is een groepje dat bijna wekelijks gaat fietsen, wandelen of gezamenlijk eten. En tien keer per jaar houden we een KLETS waar we elkaar ontmoeten. We denken dat er nog veel mensen zijn die geïnteresseerd zijn in ons systeem en met hun enthousiasme de mogelijkheden van LETS kunnen vergroten."

Meer informatie
Meer weten? Bel met 0548-619432, mail naar info@letshellendoorn.nl of kijk op: www.letshellendoorn.nl. Of kom op 19 september naar de informatiebijeenkomst.

Meer berichten
 
Auto zoeker