Foto: Gonny Sleurink

OpStap op de Lemelerberg

LEMELE - Op donderdag 9 juli verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. Onder leiding van een natuurgids Bram Jongsma kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandeling start bij het Restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele.

De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1.000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel.

Mooi zicht
Vanaf verschillende punten kunt u genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer ziet u in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijgt u van de natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna. U bent van harte welkom op deze excursie.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl. Hier is ook informatie te vinden over vele andere mooie activiteiten op deze en andere locaties. Grijp deze zomer eens de kans aan en ontdek de vele mooie natuur.

Meer berichten
 
Auto zoeker