Afbeelding

Huiskamer van Nijverdal bestaat vijf jaar!

Algemeen

NIJVERDAL - Zaterdag 29 augustus is het precies vijf jaar geleden dat De Huiskamer van Nijverdal officieel werd geopend.

Normaal gesproken hoort bij een jubileum als dit een feest of een open huis, maar dat is nu niet mogelijk. Er mogen nu niet zoveel mensen tegelijkertijd naar binnen. Toch gaat dit heugelijke feit niet geruisloos voorbij, want het wordt gevierd met het uitdelen van ijsjes voor de deur aan de Markt 3 van 13.00 tot 16.00 uur. Dit stelt iedereen in de gelegenheid om te genieten van een ijsje en om met De Huiskamer en de stichting ‘Ikkanwelzijn’ in gesprek te gaan over hoe er nog meer gezellige activiteiten in de gemeente Hellendoorn georganiseerd kunnen worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

Lief en leed
Voorzitter Mark Paalman kijkt tevreden terug op de afgelopen vijf jaar: “Aafko de Vries heeft het idee uitgewerkt om te zorgen voor een plek waar je sociale contacten en gezelligheid kan vinden. Ik kan zeggen dat dit goed is gelukt, het is echt een plek geworden waar lief en leed wordt gedeeld. Ik kreeg laatst een bericht van één van onze bezoekers over de rol die De Huiskamer in haar leven speelt. De leuke gesprekken, dat het soms net een groot gezin lijkt en hoe makkelijk en ontspannen voorheen verlegen mensen deel beginnen te nemen. Daar doe je het echt voor.”

Zware klappen
In de afgelopen vijf jaar zijn er de nodige hoogte- maar ook dieptepunten geweest. Het verlies van huismeester Gerrit Dekker en nog geen jaar later vrijwilliger Harry Roelofs waren zware klappen. Ook is corona een flinke uitdaging. Juist nu mensen echt behoefte hebben aan een sociale uitlaatklep en geborgenheid, zijn er strikte regels, zoals afstand houden en handen wassen, die contact beperken. Voorzitter Mark Paalman “Dat wringt nog wel eens, maar het is nu niet anders. Juist omdat mensen elkaar willen opzoeken moeten we veiligheid kunnen bieden, stapsgewijs kijken we wat er kan. We zijn momenteel aan het kijken of we ook in de middag weer open kunnen en de kookgroep weer op kunnen starten”

De toekomst
De Huiskamer hoopt de komende vijf jaar (en vele jaren daarna) gezelligheid te kunnen blijven bieden in het centrum van Nijverdal. Heeft u zin in een kop koffie en gezelligheid kom gerust langs doordeweeks tussen 10.00 en 12.00 uur. Momenteel is er in De Huiskamer een expositie met mooie kleurige schilderijen van Joop de Vries.

Bijeenkomsten
De Huiskamer is ook bespreekbaar voor vergaderingen en bijeenkomsten. Tijdens openingstijden kunt u daarvoor contact opnemen via 0619686280 of u kunt mailen met coördinator Marjanne van Egmond: info@dehuiskamernijverdal.nl

Meer informatie
Voor meer algemene informatie kunt u contact opnemen met dhr. Paalman: 0641697339 / Paalman.mark@gmail.com. Wilt u De Huiskamer van Nijverdal steunen? Dat kan middels een donatie op rekeningnummer NL89 RABO 0147 4303 05.

Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 50 minuten geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 2 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 18 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 18 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00
Afbeelding
In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal start een nieuwe leesclub 26 mrt, 10:17