ZINiN Bibliotheek best presterende bibliotheek

ZINiN Bibliotheek best presterende bibliotheek

HELLENDOORN - De ZINiN Bibliotheek is uitgeroepen tot best presterende bibliotheek van Nederland in het jaar 2020. Dat heeft bibliotheekgoeroe Mark Deckers van Rijnbrink, ondersteuner en adviseur van de Nederlandse bibliotheken, bekend gemaakt. Volgens ZINiN directeur Chris Funk is deze onderscheiding dan ook de kroon op het werk van de ZINiN bibliotheek.

Jaarlijks stelt Mark Deckers een lijst samen waarin hij vier aspecten van alle Nederlandse bibliotheken beoordeelt. Het gaat dan om onder andere het aantal uitleningen per lid, het aantal bezoekers per inwoner en het aantal activiteiten per duizend inwoners. Op al de beoordeelde fronten wist ZINiN dit jaar goed te scoren en verdiende daarmee de Mark Deckers Bokaal.

Inspelen op behoefte
‘Ik ben ontzettend trots op de bibliotheekmedewerkers, dit hebben ze toch maar even voor elkaar gebokst. Deze opsteker kunnen we zeker gebruiken en ik ben nog meer trots dat iedereen het zo goed vol heeft gehouden in dit rare jaar’, aldus ZINiN directeur Chris Funk. Verder benadrukt hij dat dit wel de kroon is op de richting die ZINiN een paar jaar geleden is ingeslagen en doelt daarmee onder andere op de samenwerking intern tussen theater, bibliotheek en Toeristisch Bureau Hellendoorn (TBH).

Meer berichten
 
Auto zoeker