Apotheek Nijverdal in nieuwe handen

NIJVERDAL - Na ongeveer 35 jaar is Apotheek Nijverdal aan de Grotestraat in nieuwe handen. Etienne van Eerd heeft per 1 maart het stokje overgedragen aan apothekers Marieke van der Vegt en Imran Uyar.

U heeft ze misschien al gezien. De nieuwe eigenaressen van Apotheek Nijverdal. Met gezamenlijk twaalf jaar ervaring is dit duo nieuw in het centrum van het dorp, maar geen onbekende in het vak en van elkaar. Samen leiden zij ook Apotheek de Weijerd in Rijssen en Apotheek Enter. “We werken sinds september met elkaar, maar het voelt alsof we al jaren samenwerken”, zegt Van der Vegt.

Nijverdal
Van der Vegt is zelf een Nijverdaller en zegt dat sinds ze hier woont al vaak langs de apotheek fietste. “Het is een mooie centrumlocatie. De eerste keer dat ik er naar binnen liep zag ik meteen dat er een goede service was”, vervolgt ze. Collega Uyar sluit zich hierbij aan: “Het is een typische locatie van Nijverdal en mensen kunnen altijd binnenlopen voor advies”.

Overname
Het apothekersduo vertelt dat de overname geen invloed zal hebben op de dienstverlening. “Organisatorisch hebben wij het overgenomen, maar Etienne blijft gewoon in de winkel”, aldus Van der Vegt. Voor nu zal een van de twee nieuwe eigenaressen een paar dagen per week in Nijverdal zijn. “Dat zal verder uitgebreid worden, maar er is in ieder geval elke dag een apotheker aanwezig.”

Toekomst
Apotheker Uyar geeft aan dat ze patiëntencontact erg belangrijk vindt en dit in Nijverdal verder door wil zetten. “Het praatje, het advies, dat is het mooie van een openbare apotheek.” Verder zijn fietskoeriers (in het kader van verduurzaming) en zogenoemde “medicatiereviews” belangrijke focuspunten. “Chronische medicijnen worden soms onnodige lang gebruikt, door in gesprek te gaan met huisartsen kunnen we medicatiegebruik bekijken en verbeteren, legt Uyar uit. Het duo geeft echter aan dat het niet alleen draait om medicatie. “We zijn actief bezig met gezondheid in de meest brede zin van het woord”, geeft Van der Vegt aan. “Iedereen is welkom om een gesprek aan te gaan over bijvoorbeeld leefstijladviezen.”

Tekst: EG-WÉL

Meer berichten
 
Auto zoeker